Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Alte șase localități din Ilfov ar putea fi carantinate începând de sâmbătă: Printre ele, Otopeni și Popești-Leordeni

CORONAVIRUS | Alte șase localități din Ilfov ar putea fi carantinate începând de sâmbătă: Printre ele, Otopeni și Popești-Leordeni

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Noi 2020, 00:10
CORONAVIRUS | Alte șase localități din Ilfov ar putea fi carantinate începând de sâmbătă: Printre ele, Otopeni și Popești-Leordeni Foto: facebook.com/PrefecturaBN Eveniment

Localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni din județul Ilfov ar putea fi carantinate începând de sâmbătă seara.

 

Șase localități din județul Ilfov ar putea intra în carantină sâmbătă 

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a solicitat, vineri, carantinarea celor 6 localități, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să aprobe propunerea. Astfel, măsura carantinei ar urma să intre în vigoare sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 22.00, conform propunerii care a primit deja avizul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), informează Digi 24.

 

Tot mai multe localități din jurul Capitalei, plasate în carantină 

 

În ultimele zile tot mai multe localități din jurul Bucureștiului au fost plasate în carantină. Măsura a fost luată în Ciorogârla pe 13 noiembrie în condițiile în care atunci, rata incidenței cazurilor de coronavirus se apropia de 8 la mia de locuitori în această localitate. Aici carantina ar urma să exprie pe 26 noiembrie.

Joi, 19 noiembrie, au fost carantinate pentru 14 zile și localitățile Berceni și Clinceni. În cele două comune, ratele incidenței cazurilor de coronavirus au trecut de 10 la mia de locuitori.

Iar vineri, a fost emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, din județul Ilfov.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

În comuna Chiajna rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 10,31 la mie, în timp ce în comuna Bragadiru sunt 9,48 cazuri la mia de locuitori.

În perioada de carantină, circulația în afara locuințelor, staționarea în spații publice a persoanelor sau ieșirea din zona carantinată sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. Situațiile de excepție sunt deplasarea în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, pentru activitatea fizică individuală sau plimbarea animalelor de companie, deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole, îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie sau rude sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

 

Situația infectărilor cu coronavirus în județul Ilfov 

 

Conform datelor anunțate, vineri de Grupul de Comunicare Strategică, rata de incidență a cazurilor de coronavirus în judeșul Ilfov a ajuns la 7,89 la mia de locuitori, cu un total de 12.107 de cazuri de contaminare, dintre care 446, confirmate în ultimele 24 de ore. Joi, ăn Ilfov rata cazurilor de coronavirus era de 6,78 la mia de locuitori.

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ilfov,   Stiri Popesti Leordeni,   Stiri Otopeni