Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației: "Chiar și în scenariile cele mai sumbre vom încheia anul școlar 2019-2020"

Ministrul Educației: "Chiar și în scenariile cele mai sumbre vom încheia anul școlar 2019-2020"

Un articol de: George Lupu - 08 Apr 2020, 00:01
Ministrul Educației: "Chiar și în scenariile cele mai sumbre vom încheia anul școlar 2019-2020" Eveniment

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dat asigurări marți seară că anul școlar nu va fi înghețat din cauza pandemiei devcoronavirus și a măsurilor luate în România pentru combaterea răspândirii COVID-19. Aceasta a precizat, într-un interviu pentru Digi24 că elevii nu trebuie să își facă griji pentru faptul că anul școlar ar putea fi repetat, precizând că “în orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie, noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”.

Ministrul a anunțat marți că Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, însă fără materia din semestrul al doilea. În aceste condiții, Monica Anisie a precizat că examenul de admitere la facultate va fi organizat după cel de bacalaureat, iar examenele de licenţă - după încheierea anului universitar.

 

Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi date în luna iulie și nu vor cuprinde materia aferentă semestrului II

 

Monica Anisie, a reiterat, astfel, declarațiile făcute marți într-o teleconferință referitoare la faptul că elevii își vor susține examenele chiar dacă, în ultima lună, din cauza răspândirii COVID-19, școlile au fost închise, iar cursurile s-au ținut pe platforme online.

Mai exact, ministrul a precizat că examenele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi date în luna iulie și nu vor cuprinde materia aferentă semestrului II.

 

Cursurile au fost suspendate în România începând cu data de 11 martie

 

Amintim faptul că, în învățănântul preuniversitar a fost suspendată începând cu data de 11 martie, după ce în țara noastră au fost raportate primele cazuri de infectări cu noul coronavizrus. 

Deși inițial, această măsură trebuia menținută până la data de 22 martie, extinderea cazurilor de infectări cu COVID-19 și decretarea stării de urgență pe teritoriul României de către președintele Klaus Iohannis a implicat prelungirea suspendării după data de 23 martie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a oferit mai multe detalii în cadrul unei intervenții televizate în care a precizat că elevii nu vor veni la cursuri nici după data de 21 aprilie când ar fi trebuit să se încheie vacanța de primăvară. Aceștia vor continua să stea acasă cel puțin până la data de 16 mai, când expiră starea de urgență pe teritoriul României.

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie,   Coronavirus