Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coronavirus. Anunț de ultimă oră cu privire la deschiderea ştrandurilor, piscinelor și bazinelor

Coronavirus. Anunț de ultimă oră cu privire la deschiderea ştrandurilor, piscinelor și bazinelor

Un articol de: Catinca Giosanu - 29 Mai 2020, 19:21
Coronavirus. Anunț de ultimă oră cu privire la deschiderea ştrandurilor, piscinelor și bazinelor FOTO: Pixabay.com Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, în cursul zilei de vineri, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, cu respetarea anumitor condiţii de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus covid-19, transmite Agerpres

Potrivit ministrului de interne, dacă situaţia epidemiologică va fi ținută sub control, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, se va lua în calcul posibilitatea deschiderii ştrandurilor şi a piscinelor, dar de luni nu este deschisă activitatea acestora ”sub nicio formă”.

”De luni, iată există pespectiva de a implementa o nouă relaxare. Dar în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, la distanţare. În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat ministrul Vela, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

 

 

În ce condiții vor putea merge românii la plajă de la 1 iunie

 

 

Marcel Vela a afirmat că românii vor putea merge pe litoral, însă a accentuat nevoia respectării regulilor de restricție: purtarea măştii de protecție, distanţarea socială, ”cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru”.

”Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri. Până pe 1 iunie vor apărea şi ordinele comune ale miniştrilor, fie că este vorba de zona sportivă - ministrul Tineretului şi Sporturilor şi împreună cu ministrul Sănătăţii, fie că este vorba de zona alimentaţiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinară şi ministrul Sănătăţii sau în zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Mediului. Aşadar, de luni, iată, există această perspectivă de a implementa a doua relaxare după starea de urgenţă, în această stare de alertă. Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală”, a subliniat ministrul de Interne.

Patronii de la malul mării pot deschide sezonul estival cu respectarea condiției ca între șezlonguri să existe o distanță de minim 2 metri. Peste o sută de hoteluri de la Marea Neagră sunt pregătite să primească oaspeți de la 1 iunie. Reprezentanții din turism se așteaptă la zece mii de oaspeți, pentru început.

Ministrul Vela a amintit că tot de la 1 iunie va fi eliminată declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

La finalul declarației de presă, Vela a insistat pe respectarea regulilor în aşa fel încât din 15 iunie românii să intre într-o nouă etapă de relaxare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Interne