Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | AstraZeneca afirmă că a avut o întâlnire pozitivă cu Comisia Europeană, referitoare la vaccin

CORONAVIRUS | AstraZeneca afirmă că a avut o întâlnire pozitivă cu Comisia Europeană, referitoare la vaccin

Un articol de: Irina Mina - 12 Apr 2021, 12:30
CORONAVIRUS | AstraZeneca afirmă că a avut o întâlnire pozitivă cu Comisia Europeană, referitoare la vaccin FOTO: Hepta.ro Eveniment

AstraZeneca a avut o întâlnire pozitivă cu Comisia Europeană săptămâna trecută, a declarat compania anglo-suedeză după ce un ziar italian a declarat că grupul nu a răspuns la o scrisoare de plângere a UE privind vaccinurile COVID-19 într-un termen de 20 de zile.

Statele membre ale Uniunii Europene și compania farmaceutică sunt în contradicție cu privire la livrarea de doze după ce grupul a expediat mai puțin decât indicat către UE decât în ​​acordul inițial, scrie Reuters.

Cotidianul italian Corriere della Sera a declarat duminică că AstraZeneca nu a reacționat încă la o scrisoare trimisă de Comisie pe 19 martie pentru a se plânge de aprovizionarea cu contracte reduse de vaccinuri COVID-19.

„Putem confirma că am răspuns Comisiei în intervalul de timp necesar pentru mecanismul de soluționare a litigiilor și că echipa noastră a avut o întâlnire foarte colaborativă cu Comisia săptămâna trecută”, a declarat Matthew Kent, directorul pentru relații globale cu mass-media, într-un e-mail.

Mai devreme, duminică, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat că Bruxellesul a scris, pe 19 martie, către AstraZeneca, numindu-l „un aviz pentru soluționarea litigiilor”, adăugând că acesta este un prim pas pentru a se angaja într-un dialog pentru a rezolva problema.

„În această etapă așteptăm încă elementele necesare ... rămânem în contact cu AstraZeneca pentru a asigura livrarea la timp a unui număr suficient de doze”, a spus purtătorul de cuvânt pentru Reuters, fără a elabora.

Potrivit contractului semnat între UE și companie, care este public, dacă apare un litigiu, una dintre părți va notifica mai întâi problema cu o scrisoare. Apoi, după 20 de zile de la notificarea scrisă, aceștia „se vor întâlni și vor încerca să soluționeze disputa prin negocieri de bună-credință”.

Conform contractului semnat pentru vaccinurile COVID-19, statele Uniunii Europene se așteptau să primească 120 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie de la AstraZeneca, dar compania a furnizat doar 30,12 milioane de doze, a spus Corriere.

Purtătorul de cuvânt al AstraZeneca nu a comentat datele referitoare la furnizare.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Având în vedere contagiunea în creștere în multe țări europene și campaniile de vaccinare care lovesc obstacole, unele guverne au arătat o iritare crescândă față de grupul farmaceutic.

„În mod vădit, ei (AstraZeneca) nu și-au onorat angajamentele și astfel, într-un anumit fel, ne bateau joc de noi europenii”, a declarat duminică ministrul francez al afacerilor europene, Clement Beaune, vorbind la canalul de știri de televiziune LCI.

Beaune a spus că scrisoarea UE către grupul anglo-suedez ar putea duce chiar la o bătălie în instanță.

„Am trimis o notificare formală în ultimele zile, este începutul unei posibile proceduri judiciare dacă compania nu remediază lucrurile”, a spus el, adăugând că exercitarea unei presiuni asupra companiei pentru a accelera producția în Europa pare a fi o opțiune mai bună în comparație cu începerea unui proces legal, care ar necesita timp.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   AstraZeneca,   Comisia Europeana