Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă 6 români au murit din cauza noului coronavirus. Una dintre victime fusese externată din spital, cu evoluție favorabilă. Bilanțul a ajuns la 92 decese

Încă 6 români au murit din cauza noului coronavirus. Una dintre victime fusese externată din spital, cu evoluție favorabilă. Bilanțul a ajuns la 92 decese

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Apr 2020, 21:23
Încă 6 români au murit din cauza noului coronavirus. Una dintre victime fusese externată din spital, cu evoluție favorabilă. Bilanțul a ajuns la 92 decese Foto: pixabay.com Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri seară, decesul a încă șase persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total a ajuns astfel, pe teritoriul României, la 92 de morți. Cele mai recente victime au vârste între 66 și 78 de ani și erau din județele Bistrița Năsăud, Suceava, Covasna și din municipiul București. Toate aveau afecțiuni preexistente.

Prima victimă este un bărbat de 77 de ani din județul Bistrița Năsăud. A ajuns pe 22 martie la Secția Boli Interne a Spitalului Județean Bistrița. Avea următorul diagnostic: „BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativa, Cardiopatie Ischemica Cronica, Fibrilatie atriala cu alura rapida, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstitial, Pleurezie mica inchisa dreapta, Hipertrofie de prostata, Insuficienta Renala std.III”. A fost externat pe 30 martie, pe biletul de externare fiind precizat „evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului”. A primit rezultatul pozitiv al testului pentru coronavirus o zi mai târziu. A murit tot pe 31 martie. 

A doua victimă, un bărbat de 72 de ani din județul Suceava și cu domiciliul în județul Botoșani, a fost internat a Spitalul Județean Suceava pe 14  martie. Pe 25 i s-au prelevat probele și a fost confirmat pe 31. A murit tot pe 31 martie. Avea afecțiuni cardiace și BPOC. Decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ, precizează Grupul.

Coronavirusul a făcut încă o victimă în București. O femeie de 66 de ani, internată pe 24 martie la “Bagdasar-Arseni” și transferată apoi la ”Matei Balș”. I s-au recoltat probe pe 25 martie, a fost confirmată pe 28 și a murit o zi mai târziu. Suferea de o boală cardiovasculară, HTA, Schizofrenie. 

Victima COVID-19 cu numărul 90 este o femeie de 77 de ani din județul Covasna. Se afla la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sântu Gheorghe din 18 martie. I s-au prelevat probe pe 26 martie și a murit pe 30. Comorbidități: Mielita cervicala, tetraplegie.

Autoritățile au mai anunțat, de asemenea, decesul unui bărbat de 77 de ani din București. Era internat din 29 martie la Spitalul Universitar de Urgență București pe secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. I s-au recoltat probe pe 29 martie și a fost confirmat pe 30. A decedat în aceeași zi, în timp ce era transferat la Spitalul ”Victor Babeș”.  

Cea mai recentă victimă este o femeie de 78 de ani tot din București. Ea s-a internat pe 18 martie pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgență București pentru o fractura trohanteriană. Pe 29 martie a fost diagnosticată cu noul coronavirus și, în aceeași zi, a fost transferată la Spitalul Colentina. A murit o zi mai târziu. Antecedente personale patologice: boală cardiovasculara, diabet, boala neuro musculară, boală pulmonară cronică.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE 

Citeşte mai multe despre:   Covasna,   Suceava,   Bistrita,   Bucuresti