Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS. Bilanțul deceselor din România a ajuns la 270. Ultimele 5 victime proveneau din Brașov, Constanța, Ilfov și Sibiu

CORONAVIRUS. Bilanțul deceselor din România a ajuns la 270. Ultimele 5 victime proveneau din Brașov, Constanța, Ilfov și Sibiu

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Apr 2020, 19:02
CORONAVIRUS. Bilanțul deceselor din România a ajuns la 270. Ultimele 5 victime proveneau din Brașov, Constanța, Ilfov și Sibiu Foto: pixabay.com Eveniment

Autoritățile române au anunțat, vineri, alte cinci decese printre pacienții infectați cu coronavirus, astfel că bilanțul național a urcat la 270 de fatalități. Ultimele cinci victime proveneau din Brașov, Constanța, Ilfov și Sibiu.
 

Cu încă 5 victime, bilanțul deceselor în rândul pacienților infectați cu coronavirus a ajuns la 270

 

Deces 266: Bărbat, 42 de ani din județul Constanța. Data internării: 7 aprilie în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în stare gravă, cu SaO2 < 90%. Data confirmării: 7 aprilie, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Data decesului: 10 aprilie.
Condiții medicale pre-existente: obezitate, hiperglicemie (incontrolabila cu insulina).

Deces 267: Bărbat, 65 de ani din județul Brașov. Data internării: 1 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Brașov, secție Chirurgie II, pentru gangrena umeda diabetic. A fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Data recoltarii: 8 aprilie.
Data confirmării: 9 aprilie. Data decesului: 10 aprilie. Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, angiopatie periferica, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemica, IMA vechi. 

Deces 268: Bărbat, 72 de ani din județul Brașov. Internat in Spitalul Clinic Județean Brașov, sectie Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, Insuficiență hepato-renala cronica, Insuficiență arterio-venoasa cronica. A fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Data recoltarii: 8 aprilie. Data confirmarii: 9 aprilie. Data decesului: 10 aprilie. Condiții medicale pre-existente: insuficiență hepato-renala cronica, DZ tip II. 

Deces 269: Bărbat, 51 de ani din județul Sibiu. Internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în perioada 24 - 28 martie pe secția Medicală, transferat în secția ATI în data de 28 martie, de unde este transferat pe secția Medicala 1 în data de 9 aprilie. A fost contact de salon cu un caz confirmat. Data confirmarii: 5 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Data decesului: 9 aprilie. Condiții medicale pre-existente: ciroza hepatică etanolica decompensate, trombocitopenie, hipersplenism, varice esofagiene grd. II, HTA, tiroidita autoimuna, obezitate grd. II. 

Deces 270: Femeie, 78 de ani din județul Ilfov. Internat în Spitalul Universitar de Urgență București, secția cardiologie, până în data de 20 martie. Externată, starea generala se deterioreaza și se interneaza în data de 29 martie la INBI Matei Balș. Data recoltarii: 29 martie. Data confirmarii: 30 martie, la INBI Matei Balș. Data decesului: 10 aprilie.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE


România se îndreaptă spre 5.500 de cazuri de COVID-19

 

Potrivit raportului de vineri – ora 13:00, autoritățile române au diagnosticat la nivel național 5.467 de cazuri de COVID-19, dar 729 de persoane deja au fost declarate vindecate și, prin urmare, externate. Totuși, 183 de pacienți rămân internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară.

În cadrul aceluiași bilanț, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că peste 25.200 de persoane sunt în carantină instituționalizată la nivel național, în timp ce circa 77.300 se află în izolare la domiciliu.