Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Carantina, prelungită cu 7 zile în localitățile Bragadiru și Chiajna din județul Ilfov

CORONAVIRUS | Carantina, prelungită cu 7 zile în localitățile Bragadiru și Chiajna din județul Ilfov

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Dec 2020, 23:46
CORONAVIRUS | Carantina, prelungită cu 7 zile în localitățile Bragadiru și Chiajna din județul Ilfov Sursa foto: Pixabay Eveniment

Carantina instituită în localitățile ilfovene Bragadiru și Chiajna a fost prelungită cu șapte zile. Decizia aa fost anunțată vineri seară de Prefectura Ilfov.

 

Carantină prelungită cu o săptămână în localitățile Bragadiru și Chiajna

 

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov emise la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluările epidemiologice avizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 04.12.2020 ordinele de prelungire a măsurii de carantină zonală pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 04.12.2020, ora 22:00, pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu din județul Ilfov”, se arată în mesajul Instituției Prefectului din județul Ilfov.

Cele două localități au fost plasate în carantină pe 20 noiembrie, în condițiile în care atunci în comuna Chiajna rata de incidență a cazurilor de COVID-19 era de 10,31 la mia de locuitori în timp ce în comuna Bragadiru incidența cazurilor era de 9,48 cazuri la mie.

În zona carantinată este interzisă circulația în afara locuințelor și staționarea în spații publice a persoanelor. Excepție fac situațiie bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. De asemenea, se interzice intrarea / ieșirea din zona plasată în carantină prin alte căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Ifov au fost înregistrate, de la începutul pandemiei și până acum, 16.460 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 322 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Rata incidenței cazurilor de infectare a ajuns la nivelul acestui județ la 7,01 la mia de locuitori.

 

Peste 500.000 de cazuri de COVID-19 în România de la debutul pandemiei

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

România a depășit, vineri, pragul de 500.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, coonfirmate de la debutul crizei sanitare.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, 8.062 de cazuri nou depistate de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel național. Potrivit autorităților, 176 de persoane confirmate cu noul coronavirus au decedat în ultimele 24 de ore cuprinse în bilanț, iar în unitățile sanitare de profil numărul total de pacienți internați cu COVID-19 este de 12.940, dintre care 1.275 sunt internate la ATI. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ilfov,   Stiri Bragadiru,   Chiajna