Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Constanţa: 13 marinari în carantină la bordul unui vapor

CORONAVIRUS | Constanţa: 13 marinari în carantină la bordul unui vapor

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Feb 2020, 16:55
Eveniment

Coronavirusul provoacă panică și la Constanța. Prefectura anunță, joi, că 13 marinari se află în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa.

Nava se numește Omsky 204 și se află în Dana 117-118, la descărcări laminoase. Este sub pavilion Palau.

Nava a ajuns în Portul Constanța în data de 27 februarie, trecând prin Italia și Grecia.

Marinarii ar fi de origine rusă, scrie ziuaconstanta.ro

Totodată, 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu, iar alte cinci persoane care au fost testate, rezultatele fiind negative.

"La momentul de faţă, în judeţul Constanţa nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situaţia este monitorizată permanent de instituţiile abilitate. Astfel, la ora actuală sunt disponibile un număr de două zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune.

 În acest moment, cinci persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele două centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa, iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice", a transmis Instituţia Prefecturii Constanţa.

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa beneficiază de kituri pentru identificarea infectării cu virusul Covid-19, mai precizează prefectura.

Amintim că, miercuri seară, Victor Costache a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian din Rimini. Pacientul este total asimptomatic și a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă, chiar „bună”.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai întâlnite simptome ale infectării cu virusul sunt febră, senzaţia de oboseală şi tusea seacă. În unele cazuri, însă, pot fi întâlnite dureri, înfundare nasului, curgerea nasului, senzaţia de gât uscat şi diaree. Iniţial, aceste simptome se pot manifesta uşor într-o primă fază, şi se pot manifesta pe rând. În unele cazuri nu se manifestă niciun simptom, iar persoanele infectate nu se simt rău. 

Care sunt simptomele coronavirusului 'COVID-19' şi cum poate fi el prevenit. Recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) și ale Ministerului Sănătății - AICI.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta