Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin: 12 cadre medicale și pacienți, infectați (VIDEO)

CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin: 12 cadre medicale și pacienți, infectați (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Iun 2020, 21:01
CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin: 12 cadre medicale și pacienți, infectați (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Un nou focar de COVID-19, la o unitate medicală din România. 12 persoane au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre nouă cadre medicale și trei pacienți. În aceste condiții, întreg personalul și restul pacienților au fost testați.

 

Focar de coronavirus la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin

 

În urma unei anchete epidemiologice au fost confirmate 12 cazuri pozitive, dintre care nouă sunt cadre medico-sanitare, adică un medic, cinci asistente medicale și trei infirmiere, și trei pacienți, care au fost internați în perioada 17 mai – 6 iunie.

 

12 cadre medicale și pacienți de la unitatea medicală, testați pozitiv la COVID-19

 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Codruța Vochescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți a declarat că s-a dispus dezinfecția secției.

”S-au impus măsuri de curățenie și dezinfecție a spațiilor, zonelor și obiectelor de la nivelul secției, cu dezinfectant cu efect virulicid și ventilația încăperilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al DPS Mehedinți.

Persoanele în cazul cărora a fost confirmată contaminarea cu SARS-CoV-2 au fost internate la secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin, un pacient aflându-se la ATI, și în spitalul suport COVID - Orșova.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Totodată, reprezentanții DSP Mehedinți au recomandat ca pacienții deja internați în secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin să fie spitalizați în continuare în aceleași saloane, până la momentul externării.

 

Mai multe focare de COVID-19, depistate în România, în ultimele zile

 

În ultimele zile, au fost depistate mai multe focare de coronavirus în unități medicale sau alte instituții din țară.

Astfel, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași au fost testate pozitiv două cadre medicale, iar autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică de teama izbucniriii unui focar de infecție. Astfel, vineri, au fost efectuate câteva zeci de teste, fiind vizaţi atât angajaţi ai spitalului cât şi pacienţi.

Un focar de COVID-19 este și la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei, acolo unde zece polițiști au fost infectați cu noul coronavirus, iar alți zece colegi ai acestora au fost plasați în izolare la domiciliu.

"Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, zece colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii, pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc", a transmis, sâmbătă, Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Iar în municipiul Pașcani, din județul Iași 26 de angajați ai unei firme de prelucrare a oțelului au fost testați pozitiv la COVID-19. În același timp, alți 80 de angajați au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

 

Aproape 20.500 de cazuri de coronavirus în România

 

În acest moment, cele mai recente date anunțate de autorități arată că, în România, sunt confirmate 20.479 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 189 de noi îmbolnăviri. 144 de pacienți sunt, în continuare, internați în secțiile de terapie intensivă. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1333. Totodată, 14.638 de pacienți s-au vindecat.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   Stiri Drobeta Turnu Severin