Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Hans Kluge (OMS) avertizează asupra pericolului delăsării în lupta cu Covid

CORONAVIRUS | Hans Kluge (OMS) avertizează asupra pericolului delăsării în lupta cu Covid

Un articol de: Irina Mina - 15 Sep 2020, 21:07
CORONAVIRUS | Hans Kluge (OMS) avertizează asupra pericolului delăsării în lupta cu Covid Eveniment

Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a lăudat marţi progresul făcut pe continent în lupta împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus. Totodată, acesta a avertizat şi asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus.

Hans Kluge a avertizat asupra ”oboselii COVID”

”Declanşarea pandemiei la începutul primăverii a scos la iveală punctele forte şi pe cele slabe ale continentului, din care pot fi învăţate deja lecţii pentru iarna care se apropie”, a declarat Kluge pentru DPA la Copenhaga, transmite Agerpres.

De asemenea, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat asupra ”oboselii COVID”, în special în rândul tinerilor, de a căror participare este nevoie în lupta împotriva virusului.

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a afirmat Kluge.

Însă, soluţiile vor trebui identificate alături de generaţia mai tânără pentru a permite socializarea în siguranţă.

Hans Kluge a adăugat că ”interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”.

OMS: ”În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății susține că în lunile octombrie și noiembrie vor urma tot mai multe decese cauzate de infecția cu Covid-19.

„Va fi mai rău. În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”, a transmis Hans Kluge, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

Acesta mai spune că apariția unui vaccin nu înseamnă sfârșitul pandemiei.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

„Am auzit tot timpul că vaccinul va fi sfârșitul pandemiei. Desigur că nu! Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Observăm că pentru unele persoane funcționează, însă pentru altele nu. Și în acest caz, dacă trebuie să avem mai multe vaccinuri, va fi un coșmar logistic. Adevăratul sfârșit al virusului va fi când vom învăța cum să trăim cu el”, susține Kluge.

Directorul speră că pandemia „se va termina, într-un moment sau altul”.

OMS: Vaccinarea în masă pentru COVID-19 nu va fi disponibilă până la jumătatea anului 2021

Deși oamenii abia așteaptă ca viața să revină la normal, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu se asteptă ca vaccinarea în masă împotriva COVID-19 să devină disponibilă până la mijlocul anului 2021.

Vestea a venit din partea purtătoarei de cuvânt Margaret Harris, care a reamintit că sunt necesare verificări riguroase pentru demonstrarea eficienței și mai ales siguranței unui vaccin.

„"Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor”, a explicat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, potrivit sursei citate mai sus. „"Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur. (...) "Mulţi oameni au fost vaccinaţi, însă noi nu ştim dacă vaccinul funcţionează... în acest moment nu avem un semnal clar care să ateste că vaccinul administrat deţine cu adevărat nivelurile cerute de siguranţă şi de eficienţă"”, a continuat ea, discutând despre o a treia fază de testare a vaccinului împotriva COVID-19, cercetări medicale în cadrul cărora sunt realizate studii clinice de amploare.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   coronavirus