Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coronavirus în România: Alte 10 victime raportate. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.176 decese

Coronavirus în România: Alte 10 victime raportate. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.176 decese

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Mai 2020, 10:25
Coronavirus în România: Alte 10 victime raportate. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.176 decese foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic / Eveniment

UPDATE, 24 mai, ora 08.00: Trei noi decese provocate de COVID-19 au fost raportate de autorități. Este vorba despre pacienți din Arad, Argeș și Timiș. Bilanțul epidemiei a ajuns, astfel, la 1.176 de morți.

În județul Arad a decedat, pe 23 mai, o femeie de 74 de ani, ce fusese depistată pozitiv pe 17 mai. „Comorbidități : AVC sechelar. Dementa mixta”.

În Argeș a decedat, tot pe 23 mai, un bărbat de 51 de ani, confirmat în 12 mai. „Comorbidități: Sechele infarct miocardic. Fibrilație atrială. Insuficiență renală cronică”.

Cea mai recentă victimă raportată este un bărbat de 52 de ani din Timiș. Acesta a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 10 mai și a încetat din viață tot pe 23. „Comorbidități: Obezitate. Trombocitopenie”.
 

UPDATE, 23 mai, ora 19.30: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă seară, decesul a încă trei români infectați cu coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns astfel la 1.173 de victime.

În județul Suceava a decedat, pe 22 mai, o femeie de 78 de ani. Aceasta fusese depistată pozitiv pe 15 mai. Suferea de diabet zaharat.

În Brașov, victimă a fost un bărbat de 54 de ani. Confirmat pe 16 mai, acesta a murit pe 23. „Comorbidități: fără”, se arată în informarea oficială.

Ultima victimă raportată este un bărbat de 67 de ani din județul Argeș. Pacientul a fost depistat pozitiv pe 22 mai și a murit o zi mai târziu. Suferea de hipertensiune arterială.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă dimineață, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus. Ultimele victime raportate erau din județele Sibiu, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Vrancea și aveau vârste cuprinse între 54 și 89 de ani. Astfel, bilanțul epidemiei de COVID-19 în România a ajuns la 1.170 de morți. Potrivit celor mai recente date oficiale, numărul infectărilor a ajuns la 17.712. Dintre persoanele depistate pozitiv de la izbucnirea crizei, 10.777 au fost declarate vindecate și externate.

 

Ultimele victime ale COVID-19 în România: Pacienți din Sibiu, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Vrancea. Bilanțul total a ajuns la 1.170 decese

 

În județul Sibiu, pe 22 mai a decedat un bărbat în vârstă de 89 de ani, care fusese depistat pozitiv pe 5 mai. Acesta suferea de o boală cardiovasculară, transmit autoritățile. 

În județul Bistrița-Năsăud a murit o femeie în vârstă de 66 de ani. Ea a fost confirmată cu SARS-CoV-2 pe 15 mai și a trecut în neființă pe 22 mai. „Comorbidităț: DZ, neoplasm, HTA, insuficiență cadiacă”.

În județul Botoșani, pe 22 mai a decedat un bărbat în vârstă de 80 de ani, care fusese depistat pozitiv pe 16 mai. Acesta avea un neoplasm pulmonar.

Cea mai recentă victimă raportată este o femeie din județul Vrancea, în vârstă de 54 de ani. Pacienta a fost depistată pozitiv pe 14 mai și a decedat pe 22. „Comorbidități: Boală cardio-vasculara. HTA. Boală renală cronică. Dializă. Obezitate”.

 

Cele mai recente date privind epidemia de coronavirus în România - Infectări, decese, persoane în carantină sau izolare la domiciliu

 

Potrivit ultimului bilanț, prezentat vineri, ora 13.00, de către Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost depistate pozitiv, de la debutul epidemiei, 17.712 de persoane. Dintre acestea, 10.777 au fost declarate vindecat și externate, 1.170 au decedat, iar alte 200 sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă.

De la izbucnirea crizei, la nivel național au fost prelucrat 352.647 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost depistați pozitiv 127 de români. Este cel mai mic număr raportat din 26 martie și până în prezent. 

Cele ai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Suceava (3.455) și București (1.701), iar cele mai puține în Brăila (19) și Vâlcea (28).

Cele mai multe decese au fost raportate în Suceava (198), Galați (82) și București (80).

Dincolo de granițe, 3.067 de conaționali au fost depistați pozitiv cu coronavirus, 106 au decedat, iar 22 s-au vindecat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România a trecut în ultima săptămână într-o fază descendentă a epidemiei de COVID-19. Autoritățile vor aștepta 10 zile de la luarea măsurilor de relaxare pentru a concluziona dacă acestea au avut sau nu un impact negativ. Dacă rezultatul analizelor va fi unul îmbucurător, se va trece la o a doua etapă de relaxare a restricțiilor. 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-a arătat deja încrezător că, de la 1 iunie, vor fi luate noi măsuri de relaxare, inclusiv redeschidera teraselor. Totuși, și acesta a precizat că totul va depinde de evoluția epidemiei până atunci.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a precizat că nu ar trebui să avem motive de îngrijorare dacă se respectă în continuare măsurile de igienă și de distanțare socială.