Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dan Bucura, după ce s-a întors din Italia: "Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau masuri de prevenție"

Dan Bucura, după ce s-a întors din Italia: "Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau masuri de prevenție"

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Feb 2020, 14:05
Foto: Facebook/ Dan Bucura Eveniment

Jurnalistul Dan Bucura acuză autoritățile că, în ciuda faptului că se laudă la televiziuni cu măsurile luate, sunt complet depășiți de situație și nu au luat nicio măsură pentru a preveni o răspândire a epidemiei de coronavirus în contextul evoluției dramatice a situației din Italia.

Acesta a arătat că a fost în primul zbor care a aterizat la București din Italia și în afara polițiștilor de frontieră nu a fost nimeni care să îi întâmpine pentru a îi verifica și a îi îndruma privind măsurile ce trebuie aplicate.

"Prostie și ticăloșie la un loc! Carantina de pe aeroportul Otopeni a fost o bătaie de joc și o minciună ordinară! Am fost în primul avion care a aterizat la București, direct din patria coronavirusului italian (provincia Lombardia)❗ Adică zborul de Bergamo care a aterizat undeva la ora 15. Anunțurile lui Arafat, Streinu Cercel și alții vorbeau încă de dimineața despre o carantină strictă, culoare separate, asistență medicală și alte măsuri luate pentru toți cei ce vor veni din Italia..

Povești și minciuni! În afară de polițiștii de Frontieră, depășiți oricum de situație, nu ne-a întâmpinat nimeni. Ne-au înghesuit ca pe vite într-un holișor, unde am completat niște formulare. Fiecare cum a vrut și cum a știut. Apoi le-am predat acelorași polițiști. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau masuri de prevenție!

Câteva ore mai târziu l-am auzit la TV pe medicul Streinu Cercel că noi suntem în carantină la domiciliu! La domiciliul cui, măi mincinoșilor?! Nu ne-a spus nimeni de așa ceva pe aeroport!! Oare câți dintre sutele de români întorși din Lombardia au ascultat la TV bazaconiile doctorului Cercel?! De la tv trebuiau sa afle?! Vă bateți joc de noi, incompetenților!!

Cercel, Arafat, Costache... DEMISIA!! Dacă aveți onoare...", a scris Dan Bucura pe Facebook.

Ulterior, acesta a completat și a arătat că a fost pus să complete niște "hârtii cu întrebări ridicole, gen dacă în ultimele 14 zile am luat contact cu cineva bolnav de coronavirus". 

"Eu ce trebuia să răspund? Păi, eu am capacitatea să știu dacă am întâlnit o asemenea persoană?”, a arătat Dan Bucura, într-o intervenție pentru Libertatea.

Nu mai puțin de 5 persoane au murit în Italia ca urmare a infectării cu coronavirus. Alte 219 oameni primesc acum îngrijiri de specialitate.

1 orașe italiene sunt în carantină. Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto.

Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.

Cu toate acestea, românii care care vin din regiunile italiene afectate de coronavirus trebuie doar să completeze scurte chestionare la revenirea în țară. 

Citeşte mai multe despre:   Dan Bucura