Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Încă două cazuri de COVID-19 la TVR. În total, 13 angajați s-au îmbolnăvit până acum

CORONAVIRUS | Încă două cazuri de COVID-19 la TVR. În total, 13 angajați s-au îmbolnăvit până acum

Un articol de: Elena Stanciu - 24 Aug 2020, 11:55
CORONAVIRUS | Încă două cazuri de COVID-19 la TVR. În total, 13 angajați s-au îmbolnăvit până acum Eveniment

Crește numărul cazurilor de COVID-19 confirmate la Televiziunea Națională. Încă doi angajați ai TVR au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 13, se arată într-un comunicat de presă al Societății Române de Televiziune (SRTV).

 

Alți doi angajați ai TVR au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronvirus

 

Potrivit sursei citate, în urma depistării celor două cazuri noi au fost luate toate măsurile necesare, a fost anunțat medicul de familie, precum și cabinetul medical al TVR.

”Facem precizarea că infectarea nu s-a produs în TVR; între aceste persoane și cele anterior depistate pozitiv nu există nicio legătură”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, reprezentanții SRTv anunță că, în aceste condiții, ”conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spațiile în care s-au aflat persoanele respective cât și în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie”.

Primul caz de coronavirus în rândul angajaților TVR a fost înregistrat la începutul lunii iulie. Este vorba despre o persoană care lucrează la departamentul tehnic al instituției de stat, cu peste 2.000 de angajați.

 

Noi reguli de protecție instituție în cadrul Televiziunii Române

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

În contextul apariției cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul salariaților, conducerea TVR a dispus o serie de reguli:

  • Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
  • Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 - 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
  • Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
  • Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
  • Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
  • Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie.

 

Situația cazurilor de COVID-19 în România

 

Cea mai recentă raportare a Grupului  de Comunicare Strategică arată că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost testate pozitiv 961 de persoane, dintr-un total de 13.274 de teste prelucrate în același interval, iar 39 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au murit.

Astfel, de la debutul crizei sanitare, 78.505 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 la nivel național, la un număr total de peste 1,65 milioane de teste prelucrate. Din numărul total de pacienți depistați cu infecție cu SARS-CoV-2, 35.287 au fost declarați vindecați și 9.429 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 3.272 au murit, iar alți 480 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Pe teritoriul României, 10.929 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.677 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 29.526 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 37 persoane.

Între timp, medicii au identificat noi simptome asociate infecției cu noul coronavirus. Pe lângă problemele respiratorii, COVID-19 provoacă manifestări neobișnuite până în prezent, cum sunt durerile abdominale, însoțite de scaune frecvente, și durerile puternice de cap. 

 

Citeşte mai multe despre:   TVR,   coronavirus,   COVID-19