Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Încă două site-uri, acuzate de fake news, sancționate în baza decretului privind starea de urgență

CORONAVIRUS | Încă două site-uri, acuzate de fake news, sancționate în baza decretului privind starea de urgență

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mar 2020, 18:38
Foto: pixabay.com Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a solicitat Ministerului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la site-ul breackingnews.xyz pe motiv că portalul web ”a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica”, în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-o informare a GCS.

Totodată, Ministrului Internelor, Marcel Vela i s-a transmis propunerea de eliminare a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro. Asta după ce reprezentanții paginii web, contactați de cei ai Grupului de Comunicare Strategică, au refuzat să corecteze informațiile false, mai notează sursa citată.

Sancțiunile, impuse de conducerea MAI au fost puse în aplicare de ANCOM.

Amintim că în urmă cu o săptămână, Marcel Vela a transmis către ANCOM propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro, de asemenea acuzat de fake news. (Detalii AICI)

Redăm, mai jos, informarea transmisă miercuri de Grupul de Comunicare Strategică:

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/) . Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false.

De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz

Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare.

Citeşte mai multe despre:   MAI,   coronavirus,   Grupul de Comunicare Strategica