Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Încă șapte români infectați cu COVID-19 au murit. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 608

CORONAVIRUS | Încă șapte români infectați cu COVID-19 au murit. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 608

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Apr 2020, 11:12
CORONAVIRUS | Încă șapte români infectați cu COVID-19 au murit. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 608 foto: Hepta.ro Eveniment

Încă șapte români infectați cu noul coronavirus au murit, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 54 și 92 de ani. Astfel, bilanțul deceselor ajunge, în România, la 608.

A 602-a victimă este o femeie în vârstă de 67 de ani din județul Neamț, internată pe 15 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie, apoi transferată în 22 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. A fost testată pentru infecția cu COVID-19 pe 14 aprilie, cu rezultat pozitiv pe 16 aprilie. Pacienta avea multiple comorbidități: insuficiență renală cronică-dializă, transplant renal rejectat, hepatită cronică cu virus C. A decedat pe 25 aprilie.

A 603-a victimă este un bărbat de 92 de ani dintr-un cămin de bătrâni din județul Galați. El a fost internat pe 24 aprilie la Spitalul Clinic Județean - Boli Infecțioase Galați. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru infecția cu noul coronavirus. Rezultatul pozitiv al testului a fost primit pe 25 aprilie, iar, în aceeași zi bărbatul a decedat. El era diagnosticat și cu Insuficiență Renală Cronică, hipertensiune arterială (HTA), demență senilă, cașecsie, anemie cronică, escare de decubit (imobilizat la pat).

A 604-a victimă este un bărbat de 87 de ani, de asemenea dintr-un cămin de bătrâni din județul Galați. El a fosst internat în perioada 11-17 aprilie la Spitalul Clinic Județean - Boli Infecțioase Galați apoi transferat la ATI Spitalul Județean de Urgență Galați. A fost testat pentru COVID-19 în 14 aprilie, iar rezultatul pozitiv a venit pe 16 aprilie. Pacientul era diagnosticat și cu demență senilă, spondilită anchilopoetica, hemoragie digestivă superioară. A decedat pe 25 aprilie.

A 605-a victimă este o femeie de 72 de ani din județul Bacău, internată în data de 2 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Bacău-Boli Infecțioase și transferată pe 12 aprilie în ATI. În ziua internării a fost testată pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar confirmarea contaminării a venit pe 4 aprilie. Femeia a decedat pe 25 aprilie. Comorbidități: Colecistectomie. Fără alte antecedente cunoscute.

A 606-a victimă etse o femeie de 54 de ani din județul Bacău, internată pe 14 aprilie la Spitalul Municipal Onești, transferată apoi în ATI. Probele pentru infecția cu COVID-19 ia-u fost recoltate pe 15 aprilie, iar o zi mai târziu a primit rezultatul pozitiv al testului. Femeia suferea de obezitate și avea o coinfecție COVID-19 cu Gripă tip B. Ea a decedat pe 26 aprilie.

A 607-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județul Botoșani, internat în data de 23 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Botoșani - Boli Infecțioase transfer în ATI. Pe 24 aprilie a fost testat pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar în aceeași zi a decedat. Confirmarea contaminării a venit pe 25 aprilie. Bărbatul suferea și de boală cardiovasculară.

A 608-a victimă este un bărbat de 71 de ani din județul Bacău, internat pe 15 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Bacău-Medicină Internă apoi transferat în ATI. I-au fost recoltate probe pentru infecția cu COVID-19 pe 24 aprilie, iar rezultatul pozitiv a venit pe 25 aprilie. Bărbatul suferea de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) gr IV, CPC, insuficiență respiratorie cronică, obezitate. Pacientul a decedat pe 26 aprilie.

 Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Cea mai tânără victimă a COVID-19 din România, o femeie de 21 de ani

 

Amintim, în acest context, că sâmbătă a fost anunțat decesul unei paciente de 21 de ani, din Vrancea. Aceasta suferea de multiple comorbidități: Sindrom Down, boală renală cronică, obezitate și insuficiență cardiacă. Aceasta este cea mai victimă a COVID-19 din România.

 

Situația infectărilor cu COVID-19 în România

 

Potrivit datelor anunțate, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 10.635 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 218 mai multe decât cele raportate vineri. Totodată, 2.890 de români au fost declarați vindecați.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus