Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: În România se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: În România se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 03 Dec 2020, 10:04
CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: În România se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară (VIDEO) Eveniment

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, joi, referitor la recomandarea Comisiei Europene ca slujbele de Crăciun să se desfășoare online, că în România acestea se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară.

Ludovic Orban: Slujbele, în România, se pot desfăşura, sigur respectând măsurile de protecţie sanitară

„Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfăşura, sigur respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt complicate. Deci slujbele se desfăşoară”, a spus primul ministru.

Acesta a mai afirmat că trebuie redus cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu SARS-CoV-2.

„Desigur, lucrul la care ne gândim este să convingem câţi mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a precizat oficialul.

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: În România se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară (VIDEO)

Comisia Europeană recomandă ca slujbele să se desfășoare online

Amintim că, având în vedere evoluția nefavorabilă a pandemiei de Covid-19 la nivel global, Comisia Europeană a transmis o recomandare privind slujbele de Crăciun. Mai exact, Executivul comunitar le recomandă tuturor țărilor europene înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”.

 „Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun„, este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători.

Totodată, în acest context, Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Ce spune BOR despre această recomandare

Potrivit unui comunicat de presă al BOR, Comisia Europeană nu poate decide în domeniul religios, în timp ce bisericile sunt conștiente de contextul actual dificil: 

“Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea și intensificarea protejării de noul coronavirus în viața socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru.

Bisericile însele (formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească și nu numai) sunt perfect conștiente de situația actuală extrem de dificilă și implicate caritabil major în sprijinirea autorităților, alături de care au fost și vor rămâne constant în combaterea pandemiei. Experiența lor socială și discernământul conferit de credința împrietenită cu rațiunea, nu în divorț cu ea, fac din biserici spații comunitare în care slujbele religioase se pot desfășura în condiții de reală siguranță”, precizează BOR.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Obran,   Slujba de Craciun