Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ludovic Orban: La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 27 Oct 2020, 22:16
CORONAVIRUS | Ludovic Orban: La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, marți, într-o conferință de presă la Paris, că, la ora actuală, Guvernul nu intenţionează să ia alte măsuri restrictive în contextul pandemiei de coronavirus, ci să aplice legislaţia.

Ludovic Orban: La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia

Primul ministru a fost întrebat despre declaraţiile făcute de vicepremierul Raluca Turcan, luni, ocazie cu care aceasta ar fi vorbit despre noi măsuri restrictive pe care ar urma să le ia Guvernul în privinţa mall-urilor.

”Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a afirmat Ludovic Orban.

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive (VIDEO)

Raluca Turcan: Noi evaluăm efectul măsurilor deja luate. Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua alte posibile măsuri

Amintim că Raluca Turcan a vorbit, luni seară, despre o eventuală impunere a carantinei pe timp de noapte, afirmând că momentan se evaluează efectul măsurilor deja luate, însă, dacă va exista o creştere a numărului de cazuri în continuare, se va evalua posibilitatea adoptării de noi măsuri.

”Am văzut că este o măsură adoptată în alte ţări din jurul nostru, însă noi, în momentul acesta  evaluăm efectul măsurilor deja luate. Şi anume, şcoli foarte mult în online, chiar dacă  în unele localităţi putea fi aplicat scenariul hibrid, dacă se solicită şi există un riscă, să poată să se desfăşoare şcoala online, de asemenea, restricţionarea activităţii în cinematografe, teatre, restricţionarea evenimentelor private. Vrem să  vedem exact ce efect au aceste măsuri. Dacă va exista o creştere, probabil că vom  evalua, pe traseu, alte prosibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă la noi în ţară cu ce s-a făcut până acum şi cu ce  se întâmplă în alte ţări cu măsuri deja luate”, a afirmat Raluca Turcan.

Cât despre București, Raluca Turcan a adăugat că mai sunt şapte zile, după care se va evalua care vor fi măsurile ce se vor lua.

”Evaluările se fac la 14 zile. aceasta este perioada de incubaţie şi practic de apariţie a efectelor unor măsuri. În Bucureşti avem o săptămână trecută, mai avem o săptămână după care evaluăm ce se impune să mai facem. Nu pot să pun eu acum degetul pe carantina de noapte. Vom vedea  ce ne spun specialiştii şi ce se întâmpă şi în alte ţări. Mai avem 7 zile în care vedem ce se întâmplă cu ţările care au luat deja această măsură, ce efect a avut măsura în alte ţări şi de asemenea, dacă  la noi, cu măsurile pe care le-am luat deja o să avem o scădere”, a menționat ea.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   coronavirus,   masuri anticoronavirus