Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Medicul Virgil Musta: Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Ne pot salva pe noi și pe cei din jurul nostru

CORONAVIRUS | Medicul Virgil Musta: Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Ne pot salva pe noi și pe cei din jurul nostru

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Iun 2020, 10:24
CORONAVIRUS | Medicul Virgil Musta: Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Ne pot salva pe noi și pe cei din jurul nostru Foto: tion.ro Eveniment

Virgil Musta, medicul din Timișoara care a vindecat sute de persoane de COVID-19, a avertizat că pericolul reprezentat de epidemia de coronavirus nu a trecut, iar românii trebuie să rămână vigilenți și să respecte cu strictețe trei reguli: să poarte măștile de protecție în spațiile închise, să evite locurile aglomerate și să se spele cât mai des pe mâini. Această boală există şi poate ucide şi persoane tinere, a ținut să sublinieze, la rândul său, ministrul Sănătății. Nelu Tătaru nu exclude restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.

 

Virgil Musta: Pericolul COVID-10 nu a trecut. Respectați trei reguli!

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a atras atenția că pericolul COVID-19 nu a trecut și oamenii nu trebuie decât să respecte trei reguli simple pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor.

„Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! (...) Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19 (....) chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI (...) TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a scris Virgil Musta, pe Facebook.

Medicul i-a mai sfătuit pe oameni să ignore zvonurile și să se informeze doar din surse sigure.

 

Nelu Tătaru, despre coronavirus: Această boală există şi poate ucide şi persoane tinere

 

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ținut să se adreseze tinerilor: COVID-19 este o boală periculoasă, care poate face victime și în rândul lor, a celor care nu au comorbidităţi.

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. (...) Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală”, a explicat Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că este luată în calcul restricționarea circulației în anumite localități dacă apar focare de coronavirus: „Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. (...) Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități”.

Numărul îmbolnărilor la nivel mondial a depășit pragul de 10 milioane. Peste 500.000 de persoane din întreaga lume au murit din cauza COVID-19.

În România, bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 26.313, iar 1.612 de oameni au decedat.