Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ministrul Nelu Tătaru, despre rata mortalității din România: Noi am ales să raportăm toate decesele cauzate de SARS-CoV-2, dar şi prin decompensarea patologiilor

CORONAVIRUS | Ministrul Nelu Tătaru, despre rata mortalității din România: Noi am ales să raportăm toate decesele cauzate de SARS-CoV-2, dar şi prin decompensarea patologiilor

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Oct 2020, 22:37
CORONAVIRUS | Ministrul Nelu Tătaru, despre rata mortalității din România: Noi am ales să raportăm toate decesele cauzate de SARS-CoV-2, dar şi prin decompensarea patologiilor Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Sănătății vine cu explicații cu privire la rata ridicată a mortalității pacienților cu coronavirus din România. Nelu Tătaru a precizat, vineri, că autoritățile din țara noastră raportează atât decesele provocate de COVID-19, cât și cele cauzate de decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2. Acesta este și motivul pentru care țara noastră ocupă locul doi ca mortalitate în Europa.

 

Cum explică ministrul Sănătății rata ridicată a mortalității în rândul pacienților cu coronavirus din România


"Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli", explicat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Totodată, Tătaru a precizat că România a ajuns să se situeze pe locul doi ca mortalitate la nivel european, deși sunt state care întegistrează mai multe cazuri de infectare pentru că ”raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi”.

”Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze", a mai spus Nelu Tătaru.
 

România a depășit 200.000 de cazuri de COVID-19 de la debutul pandemiei și până în prezent

 

Potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, România a înregistrat, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent 6.245 de decese în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19, de joi până vineri pierzându-și viața 82 de persoane.

Totodată, țara noastră a depășit, vineri, pragul de 5.000 de infectări într-un interval de 24 de ore. Concret, cu cele 5.028 de noi îmbolnâviri raportate de autorități, România a trecut de pragul de 200.000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul crizei sanitare și până acum.

Distinct de cazurile nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

În acest moment, unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

De asemenea, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

În acest context, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a inclus România în rândul țărilor care provoacă „o gravă îngrijorare” din punctul de vedere al evoluției pandemiei de coronavirus

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   coronavirus,   COVID-19