Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ministrul Sănătăţii: Indicatorul privind infecţiile cu SARS-CoV-2 va fi calculat de vineri după noile reguli

CORONAVIRUS | Ministrul Sănătăţii: Indicatorul privind infecţiile cu SARS-CoV-2 va fi calculat de vineri după noile reguli

Un articol de: Irina Mina - 25 Feb 2021, 17:50
CORONAVIRUS | Ministrul Sănătăţii:  Indicatorul privind infecţiile cu SARS-CoV-2 va fi calculat de vineri după noile reguli Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că, începând de vineri, indicatorul privind infecţiile cu noul coronavirus va fi calculat „după noile reguli”. Mai exact, vor fi incluse şi focarele.

Vlad Voiculescu: De mâine, cu siguranţă, vedem indicatorul calculat după noile reguli

 

„Conform Hotărârii de Guvern, astăzi trebuia să fie ultima zi în care focarele nu erau incluse. De mâine, cu siguranţă, vedem indicatorul calculat după noile reguli care, de altfel, corespund standardelor internaţionale. Nu este este nicio altă ţară care să calculeze altfel aceşti indicatori decât a stabilit Hotărârea de Guvern de acum două săptămâni”, a spus oficialul.

Acesta a adăugat că noua modalitate de calcul este în acord cu standardele internaţionale.

„Regulile rămân exact aceleaşi, indicatorul se calculează un pic diferit. Repet, în acord cu toate standardele internaţionale”, a precizat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății explică de ce apar cazuri de infectare după vaccinarea anti-COVID

 

Amintim că de la debutul campaniei naționale de vaccinare în România, la data de 27 decembrie 2020, s-au înregistrat și cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 după prima doză de ser și chiar și după imunizarea cu rapelul. Ministerul Sănătății a oferit o serie de explicații cu privire la aceste situații, menționând faptul că organismul uman are nevoie de timp pentru a produce un răspuns imun, iar perioada medie este de 7 până la 14 zile.

„După vaccinare, organismul are nevoie de timp pentru a produce un răspuns imun eficient. Această perioadă este cuprinsă între 7 și 14 zile în general, inclusiv pentru vaccinurile anti-COVID 19 aprobate în prezent. Această durată este explicată prin faptul că, pentru a determina un răspuns imun eficient, organismul are nevoie de câteva zile pentru a produce o cantitate suficientă de anticorpi”, scrie Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății explică faptul că nu toate persoanele vaccinate cu prima doză vor dezvolta anticopri suficienți pentru a oferi protecție, fiind necesară și administrarea rapelului.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

OMS avertizează: O persoană din zece care a avut COVID-19 prezintă simptome și după 12 săptămâni de la boală

 

Organizația Mondială a Sănătății atenționează că o persoană din zece, care a avut COVID-19, mai prezintă simptome și după 12 săptămâni de la boală. Numită „COVID  persistentă”, ar trebui să fie o prioritate pentru autoritățile sanitare, potrivit iroului regional pentru Europa al OMS de la Copenhaga.

Aproape un sfert dintre bolanvii de COVID-19 continuă să prezinte simptome și la o lună după ce au depășit boala. Printre acestea se numără dureri musculare, dureri în piept, oboseală, probleme de respirație și lacune de memorie, potrivit unui raport realizat de Observatorul european pentru sisteme şi politici de sănătate.

Potrivit surselor citate, posibilitatea ca o persoană să manifestă simptome și la o lună de la debutul bolii nu are o strânsă legătură cu severitatea formei pe care au dezvoltat-o. Mai mult decât atât, potrivit studiului, simptomele persistente de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate în special în rândul angajaților din sistemul sanitar.

„Este vorba de o boală ce poate avea un mare impact asupra vieţii oamenilor. Mulţi sunt incapabili să revină la locul de muncă sau la viaţa socială, iar mulţi dintre ei au descris cum le afectează sănătatea mentală, deoarece de multe ori evoluţia bolii variază", a declarat la o conferinţă de presă Martin McKee, unul dintre autorii raportului.

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu,   Ministrul Sănătății,   coronavirus