Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă 13 oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 107 morți

Încă 13 oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 107 morți

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Apr 2020, 19:24
Încă 13 oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 107 morți Eveniment

Epidemia de coronavirus a mai făcut 13 victime în România, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al deceselor a ajuns astfel la 107.

O primă victimă este un bărbat de 75 de ani din București. Acesta era internat la Spitalul ”Victor Babeș”. Suferise un transplant renal, avea insuficiență renală cronică (făcea dializă) și avea diabet zaharat tip II. A fost confirmat pe 27 martie, a murit pe 1 aprilie.
Victima cu numărul 96 este un bărbat tot din București, în vârstă de 72 de ani. Acesta a fost confirmat pe 26 martie și era internat tot la ”Victor Babeș”. Comorbidități: Insuficiență renală cronică - în dializă, HTA.

COVID-19 a făcut o victimă și în Teleorman. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani. El revenise cu familia din Marea Britanie pe 29 martie și a fost internat o zi mai târziu la Spitalul Municipal Roșiori de Vede. Era simptomatic. A fost transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, a fost confirmat pozitiv pe 1 aprilie și pe 2 a decedat. Suferea de diabet zaharat, o boală renală și obezitate. 

Și un bărbat de 87 de ani din județul Bistrița Năsăud a decedat. Potrivit Grupul de Comunicare Strategică, acesta avea „Cardiopatie ischemică. HTA. Demența cronică. Ateroscleroza generalizata. Boala renala cronica std IV”. Pe 31 martie, el ajunsese a Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Bistrița, cu diagnosticul bronhopneumonie (clinic si radiologic), insuficiență respiratorie acută și era suspect de COVID-19. A murit pe 1 aprilie, aceeași zi în care a fost diagnosticat. 

Pacientul decedat cu numărul 99 este un bărbat de 67 de ani din județul Bacău. A ajuns la Spitalul Municipal Onești pe 27 martie, prezentând sindrom respirator acut sever. A fost transferat la Secția de Terapie Intensivă din Bacău, dar a murit pe 2 aprilie. Comorbidități: Alcoolism cronic, tulburări psihice, demență.

Din cauza COVID-19 a murit și un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița. „Acest caz  face parte din focarul clinicii private unde se realizează proceduri de dializă,  contact cu alt caz pozitiv. A fost investigat pentru COVID -19 în data de 25.03.2020 și confirmat în 26.03.2020. Internat în SJU Targoviste-Boli Infecțioase. Decedat în data de 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică -in dializă, miocardita”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Pe 1 aprilie a murit și o femeie de 68 de ani din Hunedoara. Era internată la Spitalul Petroșani cu diagnosticul Infarct miocardic acut, Arsuri gr II/III.

Și în Suceava s-a mai înregistrat un deces. Este vorba despre un bărbat de 83 de ani. Era internat la Spitalul Județean, la Secția de Medicină internă, cu diagnosticul Infarct cerebral, hemiplegie, Fibrilație atrială, Cardiopatie Ischemica Cronica, HT. I s-au recoltat probe pe 25 martie, a fost confirmat pe 31 și a murit pe 1 aprilie. 

O victimă este din județul Arad - un bărbat de 77 de ani. Suferea de diabet zaharat tip II, HTA, insuficiență renală cronică Std III și era internat la Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean.

Tot în Arad a murit și o femeie de 54 de ani. Era internată la Terapie Intensivă cu insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie bilaterală.  Comorbidități: HTA. A fost confirmată pe 30 martie, când a și murit. 

O altă victimă a COVID-19 e un bărbat de 59 de ani din județul Ilfov. „Face parte dintre pacienții dializați la clinica privata din București, care a fost contact cu alt caz pozitiv. A fost investigat în 25.03.03.2020 și confirmat pentru COVID -19 în 26.03.2020. Internat în 27.03.2020 în INBI Matei Bals din 29.03. 2020 in ATI. Decedat în 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronica –dializa, diabet zaharat, Boala cardiovasculara”, se arată în comunicatul oficial.

Ultimele două victime raportate sunt un bărbat de 61 de ani din Arad și unul de 81 de ani din Bistrița Năsăud. Primul era interna la Terapie Intensivă, în Arad, cu insuficiență respiratorie acută. A fost confirmat pe 27 și a murit pe 29. Suferea de diabet zaharat tip II, HTA și insuficiență renală cronică Std III. Celălalt pacient era internat la Terapie Intensivă în Bistrița. Avea insuficiență respiratorie acută severă, bronhopneumonie, era intubat și ventilat mecanic. I s-ar recoltat probe pe 31 martie, a fost confirmat pe 2 aprilie, când a și murit. Comorbidități: Diabet zaharat insulinodependent, amputație picior drept.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bistrita,   Stiri Arad,   Stiri Ilfov,   Stiri Suceava