Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: „În 6 județe creșterea cazurilor este de 30%”

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: „În 6 județe creșterea cazurilor este de 30%”

Un articol de: Irina Mina - 06 Aug 2020, 13:54
CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: „În 6 județe creșterea cazurilor este de 30%” Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, în timpul unei vizite la Timișoara, că suntem în continuare pe un trend ascendent, iar în 6 județe, creșterea numărului de cazuri de SARS-CoV-2 este și de 30%.

 

Nelu Tătaru, despre cazurile de coronavirus: Trendul este încă ascendent. În 6 județe creșterea cazurilor este de 30%

 

Ministrul Sănătății a afirmat că România este încă în trend ascendent, iar în 6 județe creșterea cazurilor este de 30%.

„Avem 8 focare în Timiș. Eu prefer să văd local, dincolo de aceste focare rămâne să vedem evoluția spitalelor. Sunt lunile de vară, iulie, august, în această perioadă sunt concedii, eu zic că trebuie să rămânem circumspecți.Trendul este încă ascendent. În 6 județe creșterea cazurilor este de 30%”, a declarat oficilul la Digi 24.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că la DSP București evaluările sunt în curs și o decizie va fi luată în următoarea perioadă. Cât despre modul în care DSP-urile din țară gestionează criza și care nu răspund la timp la telefon, Nelu Tătaru a dat asigurări că lucrurile se vor schimba pe viitor.

„Avem evaluări pe toate palierele, rămâne de văzut ce măsuri vom lua. Avem discuții în Comitetul pentru Situații de Urgență, în unele locuri este lipsă de personal, iar în altele personalul este suprasolicitat, de asta au avut răspunsuri tardive. Am detașat persoane în anumite zone pentru a ajuta la astfel de activități”, a spus acesta.

 

Nelu Tătaru: Dacă nu sunt respectate regulile, se poate repeta și în România ce s-a întâmplat în Spania și Italia în martie și aprilie

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Reamintim că ministrul Sănătății a menționat, recent, că România se află într-un context pandemic cu răspândire comunitară accentuată. Oficialul este de părere că dacă regulile de protecție sanitară nu vor fi respectate, secțiile de terapie intensivă din țară se vor aglomera, iar la nivel național s-ar putea întâmpla ce s-a petrecut în Italia și Spania în lunile martie și aprilie.

„Această pandemie nu se tranşează în unităţile medicale. În unităţile medicale se tranşează tratarea şi salvarea vieţii acestor pacienţi deja infectaţi. Să nu ajungem la un număr mare de pacienţi infectaţi şi acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor. Repet - portul măştii în spaţiile închise, în locurile aglomerate, în transportul în comun, la locul de muncă; dezinfectantul şi distanţarea fizică. (...) În condiţiile în care respectăm toate aceste reguli vom observa într-o săptămână, săptămână şi jumătate un platou şi o scădere a numărului de noi cazuri de la o zi la alta. Acesta poate fi începutul căderii acestui prim episod pandemic”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Dacă nu respectăm aceste reguli, avertizează demnitarul, „vom vedea de la o zi la alta creşterea numărului de cazuri şi o aglomerare a unităţilor de primiri urgenţe şi a secţiilor de boli infecţioase. Chiar dacă noi ne adaptăm cu numărul de paturi în funcţie de necesităţi, nu ar trebui să ne lăsăm în această bază. Un număr mare de cazuri va încărca secţiile de terapie intensivă şi atunci ce vedeam în martie şi aprilie în Italia şi Spania se poate repeta şi în ţara noastră. Nu vreau să ajungem la acest scenariu şi ţine doar de noi”.

 

Care sunt cele mai afectate 5 județe

 

Numărul de infectări cu noul coronavirus a trecut de 55.000 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi alte 1.345 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 45 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. La fel ca până acum, Argeșul și Brașovul se poziționează pe podium.

Prahova a cunoscut o creștere îngrijorătoare, respectiv 102 de noi cazuri.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   coronavirus