Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână

Un articol de: Irina Mina - 01 Oct 2020, 18:39
CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână Sursa Foto: Hepta Eveniment

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, joi, că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultima săptămână.

Nelu Tătaru: Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Peste 770 de copii, diagnosticaţi cu Covid-19 în ultima săptămână

Ministrul Sănătății a explicat că, în ultima săptămână, au fost în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani infectați cu SARS-CoV-2.

”Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi24, citat de News.ro.

Ministerul Educației: În 344 de școli din țară se învață exclusiv online

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, situația școlilor din România în ceea ce privește scenariile de funcționare, ținând cont de situația epidemiologică locală actuală.

Potrivit comunicatului de presă, la data de 1 octombrie, la nivelul întregii țări unitățile de învățănmânt funcționează după cum urmează:  12.704 unități de învățământ sunt încadrate în scenariul 1, adică cursurile se țin în instituții, față în față;  4.608 se încadrează în scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu și 344 de unități de învățământ sunt în scenariul 3, adică toate cursurile se țin online.

Dintre cele 344 de unități în care nu se susțin cursuri în instituții, numai 151 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează sau a infrastructurii școlare în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Refuzul profesorilor de a preda online se poate lăsa cu desfacerea contractului de muncă

Refuzul profesorilor de a preda online va fi sancționat drastic, anunță Inspectoratul Școlar București. Cadrele didactice se pot alege cu desfacerea contractului de muncă în cazul în care nu își vor desfășura orele online, în situația în care se impune această măsură.

În acest sens, inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, scrie Europafm.ro.

“Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Aceasta a subliniat faptul că sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   copii,   coronavirus