Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Numărul persoanelor infectate cu noul coronamirus a depășit un milion la nivel mondial. Italia este statul care a înregistrat cele mai multe decese

Numărul persoanelor infectate cu noul coronamirus a depășit un milion la nivel mondial. Italia este statul care a înregistrat cele mai multe decese

Un articol de: Roxana Mirea - 02 Apr 2020, 22:50
Numărul persoanelor infectate cu noul coronamirus a depășit un milion la nivel mondial. Italia este statul care a înregistrat cele mai multe decese Foto: Pixabay.com Eveniment

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a depășit un milion (1. 004.533 de cazuri în acest moment). Numărul celor decedați a ajuns la peste 51 de mii (51 560), iar peste 210 mii sau vindecat (210.519).

Țara europeană cu cele mai multe cazuri

Statul european cu cele mai multe cazuri de infectare este Italia, cu 115.242 de persoane, iar numărul total de decese a ajuns 13.915. Dintre cele 83.049 de cazuri active, 95% se află în stare stabilă, în timp ce 5%, reprezentând 4053 cazuri, se află în stare critică.

Pe Italia o urmează Spania cu 110,238 de persoane infectate și 10,096 de oameni care și-au pierdut viața.  Spania este tot mai grav afectată de pandemia de coronavirus. De aproape o săptămână, Guvernul de la Madrid raportează zilnic peste 800 de decese din cauza COVID-19.

De asemenea, autoritățile spaniole anunță că numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut față de miercuri cu 6.120 de cazuri, iar bilanțul total a ajuns la  110.238, conform datelor oficiale citate de El Pais.

Circa 27.000 de persoane au fost declarate vindecate, dar alte 54.000 au nevoie de spitalizare ca urmare a infectării.

Din cauza pandemiei de coronavirusSpania este grav afectată și financiar. Potrivit ministrului Muncii din această țară, peste 830.000 de persoane și-au pierdut serviciul de la începutul crizei.

Statul cu cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus la nivel mondial

Statele Unite ale Americii au înregistrat 237,877 de cazuri,  dintre care 22.874 doar astăzi, iar numărul celor decedați însumează 5.718. Cu toate acestea, statul cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus rămâne Italia.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății din Italia arăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulă rata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, că grupele de vârstă cele mai afectate sunt 80-89 de ani și 90+.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Situația din România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până joi, la ora 13.00, au fost confirmate 2.738 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre 278 cazuri noi față de raportarea făcută miercuri. Bilanțul deceselor este a ajuns la115. 

Cea mai recentă victimă raportată este o femeie în vârstă de 53 de ani, din județul Caraș Severin. Aceasta a fost internată în Spitalul Județean Reșița, în data de 25 martie, și a fost depistată pozitiv o zi mai târziu. Intrase în contact cu fiica sa, revenită din Dubai. A decedat pe 2 aprilie. Nu avea boli cronice asociate. 

ONU: această pandemie este cea mai gravă din ultimul secol

António Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că pandemia de coronavirus este cea mai „dificilă” criză cu care s-a confruntat lumea de la cel de-al doilea război mondial.

Reamintim că, noul coronavirus a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019. Virusul s-a extins rapid la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ridicând izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Spania,   SUA,   coronavirus