Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | OMS: Crăciunul fără întreaga familie este cea mai bună opțiune în vremurile Covid

CORONAVIRUS | OMS: Crăciunul fără întreaga familie este cea mai bună opțiune în vremurile Covid

Un articol de: Irina Mina - 23 Noi 2020, 23:26
CORONAVIRUS | OMS: Crăciunul fără întreaga familie este cea mai bună opțiune în vremurile Covid Sursa Foto: VisionPic /Pexels Eveniment

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat, luni, că un Crăciun în cerc restrans, fără o reuniune mare de familie, este, fără îndoială, „cea mai bună opțiune” în această perioadă de pandemie pentru majoritatea țărilor.

Oficial OMS pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 : A nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune

Maria Van Kerkhove, oficial OMS pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a afirmat că „a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”.

„Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune ”, a insistat ea.

Cercetătoarea americană probabil că nu a avut în vedere doar Crăciunul, ci și Ziua Recunoștinței, sărbătoarea familială prin excelență în Statele Unite, care va fi sărbătorită joi. Specialiștii se tem de un nou vârf de infecție în țara deja cea mai afectată de Covid-19, cu aproape 260.000 de morți. Pentru OMS, o sărbătoare prin videoconferință ar putea fi soluția, scrie Le Figaro.

Aceasta a mai spus că oamenii pot găsi modalități de a sărbători când totul se termină.

„Facem asta în familia mea și vom avea o petrecere de pomina când se va termina pandemia”, a spus Maria Van Kerkhove.

La rândul său, colegul ei, Michael Ryan, responsabil de situații de urgență la OMS, a subliniat că numărul infecțiilor a crescut în Canada după Ziua Recunoștinței, sărbătorită pe 12 noiembrie.

„Întrebarea este: aveți suficient control al bolii și puteți oferi oamenilor un pic mai multă libertate pentru sezonul de Crăciun, fapt care ar putea genera încredere și bucurie, de care oamenii au cu adevărat nevoie, dar fără permite virusului să circule? ”, a spus el.

Pentru Michael Ryan, este de competența autorităților să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate și riscurile sociale și economice ”legate de restricțiile din timpul perioadei de vacanță, capabile să „genereze multă frustrare, saturatie și multe critici ”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei

Amintim că guvernele din Europa, continent care a înregistrat un sfert din bilanțul global de cazuri confirmate de COVID-19 și decese legate de această boală infecțioasă, încearcă să adapteze regimurile naționale de restricții astfel încât să le permită familiilor să celebreze Crăciunul fără să răspândească prea mult virusul.

Cele mai multe dintre ele ar putea prezenta planurile pentru Crăciun chiar în această săptămână, iar majoritatea ar intenționa să opteze pentru strategii similare: restricționarea adunărilor de familie și anularea pe scară largă a evenimentelor devenite tradiție, precum târgurile germane și paradele din Spania.

Germania a interzis focurile de artificii de Revelion pentru a proteja spitalele

Germanilor li s-au interzis focurile de artificii pentru noaptea de Revelion de anul acesta, singurul moment al anului în care erau permise, pentru a se evita situația în care mai mulți oameni se rănesc și au nevoie de îngrijiri medicale în spitalele deja aglomerate de pacienții bolnavi de noul coronavirus.

Se așteaptă ca liderii politici să anunțe miercuri că vânzarea focurilor de artificii, care sunt de obicei vândute în cele trei zile premergătoare Revelionului  va fi interzisă pentru prima dată din cauza temerilor de spitale copleșitoare care luptă împotriva pandemiei de Covid-19.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   Craciun 2020,   coronavirus