Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | OMS: Imunitatea dată de infectarea cu noul virus poate ține șapte luni

CORONAVIRUS | OMS: Imunitatea dată de infectarea cu noul virus poate ține șapte luni

Un articol de: Irina Mina - 22 Oct 2020, 09:52
CORONAVIRUS | OMS: Imunitatea dată de infectarea cu noul virus poate ține șapte luni Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spun că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține 7 luni și atrag atenția că este posibil ca persoane care fac forme ușoare ale bolii, să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede.

Reprezentant al OMS: Studiile arată că anticorpii pot dura până la șapte luni, cel puţin

Doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, a afirmat că aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale Covid au anticorpi, iar aceștia pot dura până la șapte luni, cel puţin.

”Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin”, a declarat aceasta, conform Digi24.

Noi simptome ale infecției cu Covid-19

Cercetătorii au descoperit noi simptome în privința infecției cu Covid-19: pierderi de memorie, amețeli și lipsa concentrării.

Dr. Shruti Agnihotri, neurolog la Universitatea din Alabama Birmingham, a precizat că a discutat cu pacienții, care susțin că au avut dureri de cap severe și pierderi de memorie, denumite ca „ceața cerebrală”.

Simptomele sunt asemănătore cu ceea ce oamenii văd în timpul unei comotii cerebrale, a spus medicul.

„Pacienții deseori descriu dificultăți de atenție, concentrare. Uneori, observăm aceste simptome în multe alte afecțiuni, în timpul post-comotiei, și le vedem și după diverse alte infecții ”, a declarat Agnihotri.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C). Organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.

OMS cere Europei să pună „cazurile de contact în carantină”

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară Michael Ryan, îndeamnă autorităţile să pună „cazurile de contact în carantină”, în contextul unei intensificări îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus într-o mare parte a Europei şi a Statelor Unite ale Americii (SUA).LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

”Dacă mi-aş putea pune o dorinţă magică pentru a îmbunătăţi un lucru pe care ar trebui să-l îmbunătăţim cu adevărat, aceasta ar fi să mă asigur că fiecare persoană care s-a aflat în contact cu un caz confirmat de Covid-19 este pusă în carantină pe perioada necesară, pentru a întrerupe lanţul transmiterii”, a declarat luni la Geneva, într-o conferinţă de presă, Michael Ryan.

”Eu nu cred că acest lucru se întâmplă sau că este făcut în mod sistematic”, iar acesta ”unul dintre principalele motive pentru care vedem bilanţuri atât de mari”, a adăugat el.

Urmărirea cazurilor de contact este deficitară în numeroase ţări din Europa, iar cazurile dovedite de SARS-CoV-2 au ”explodat” literalmente pe Bătrânul Continent în ultimele două săptămâni, obligând autorităţile să reia o serie de măsuri mai mult sau mai puţin coercitive în vederea îndiguirii pandemiei.

”Aproximativ jumătate dintre membrii regiunii europene a OMS (48 de state) au înregistrat o creştere cu 50% a numărului infecţiilor săptămâna trecută”, a insistat Ryan.

Ceea ce-l îngrijorează pe doctorul Ryan este că numărul spitalizărilor şi deceselor începe ”să imite” această tendinţă, chiar dacă a subliniat că OMS este intrigată şi anchetează cu privire la posibilitatea ca oamenii afectaţi ”să aibă doze mai slabe de expunere” şi să fie, astfel, în general, mai puţin atinse grav.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   OMS