Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | OMS raportează o creștere zilnică a cazurilor globale: Numărul a urcat cu peste 230.000 în 24 de ore

CORONAVIRUS | OMS raportează o creștere zilnică a cazurilor globale: Numărul a urcat cu peste 230.000 în 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 13 Iul 2020, 07:33
CORONAVIRUS | OMS raportează o creștere zilnică a cazurilor globale: Numărul a urcat cu peste 230.000 în 24 de ore Foto: Hepta Eveniment

Organizația Mondială a Sănătății (OMS, n.r.) a raportat duminică o creștere record a cazurilor globale de persoane infectate pentru coronavirus. Mai precis, 230.370 de oameni au fost testați pozitivi pentru Covid-19 în 24 de ore.

Cele mai mari creșteri au fost din Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud, potrivit unui raport zilnic. Înregistrarea anterioară OMS pentru cazuri noi a fost 228.102 pe 10 iulie. Decesele au rămas constante. respectiv la aproximativ 5.000 pe zi.

Cazurile globale de coronavirus s-au apropiat de 13 milioane duminică, potrivit unui raport al Reuters, care a marcat o altă etapă în răspândirea bolii care a ucis mai mult de 565.000 de oameni în șapte luni.

 

SUA şi-au depăşit din nou recordul de noi cazuri: Peste 66.000 de infectări în 24 de ore

 

Statele Unite ale Americii (SUA, n.r.) şi-au depăşit din nou recordul de cazuri de coronavirus pentru o singură zi, cu peste 66.000 de noi infectări înregistrate în ultimele 24 de ore, relevă cele mai noi date ale Universităţii Johns Hopkins.

Astfel că, America, cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, a depăşit sâmbătă pragul de 3.321.900 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 66.000 de infectări noi, a anunțat Ministrul Sănătății.

Statele Unite ale Americii se numără printre țările care au fost cel mai mult afectate de criza pandemică. Conform datelor oficiale, Statele Unite se plasează pe primul loc în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus SARS-CoV-2, urmată de Brazilia și India.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Număr record de cazuri noi într-o singură zi în India: Peste 27.000

 

​​India a înregistrat, sâmbătă, un nou record zilnic de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Mai exact, autoritățile locale sanitare au raportat 27.114 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul la 830.763 de contagieri cu boala respiratorie care a declanșat o adevărată criză economică la nivel global.

Orașele și statele indiene se văd nevoite să reimpună anumite măsuri stricte pentru a stopa răspândirea coronavirusului Covid-19.

Recent, autorităţile responsabile din India au emis un ordin de extindere a măsurilor de închidere a monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor de  restricție, care au fost introduse în cursul lunii martie.

Autoritățile din India au amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahalului, după ce în țară s-a înregistrat un nou record de noi cazuri de îmbolnăvire co noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

 

OMS: Ar putea fi posibil ca noul coronavirus să se transmită și pe calea aerului

 

Reamintim că, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, joi, că noul coronavirus s-ar putea transmite și prin aer în spații închise, după ce peste 200 de oameni de știință au cerut entității să lămurească aspectul.

În cea mai recentă luare de poziție, OMS susține că transmiterea pe calea aerului în zone aglomerate și prea puțin aerisite „nu trebuie scoasă din calcul”. Anumite studii sugerează că această posibilitate în principal în „spații aglomerate închise... spre exemplu, în restaurante și în sălile de fitness”, susține OMS.

Acest lucru ar putea însemna că aerosolii cu virus pot rămâne infecțioși în aer pentru o perioadă determinată de timp. Cu toate acestea, alte studii resping prezența de ARN viral în aer, în afara procedurilor medicale, a explicat OMS, adăugând că este nevoie de mai multe cercetări pentru o poziție edificatoare.

Citeşte mai multe despre:   Organizatia Mondiala a Sanatatii,   coronavirus