Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Orașul Bragadiru și comuna Chiajna ies din carantină

CORONAVIRUS | Orașul Bragadiru și comuna Chiajna ies din carantină

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Ian 2021, 20:29
CORONAVIRUS | Orașul Bragadiru și comuna Chiajna ies din carantină Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Prefectura Ilfov a anunțat că vineri, 8 ianuarie 2021, începând cu ora 22.00, orașul Bragadiru și comuna Chiajna vor ieşi din carantină.

 

Orașul Bragadiru și comuna Chiajna ies din carantină

 

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, începând cu data de 08.01.2021, ora 22.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Autoritățile anunță că în cele două localități intră în vigoare prevederile unei decizii a CJSU Ilfov, de la începutul anului, care fac referire la întregul județ.

Astfel, sunt interzise activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și a activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Reprezentanții Prefecturii menționează că, deși rata incidenței COVID-19 la mia de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localități, rata de infectare se menține ridicată, aceasta fiind vineri de 5,55/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 3,50/1000 locuitori în comuna Chiajna.

 

Comuna Berceni a ieșit din carantină

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Începând de joi seară, localitatea Berceni din județul Ilfov a ieșit din carantină, după ce rata de infectare a scăzut în comună la 4,77 la mie, de la 6,48. Cu toate acestea, autoritățile precizează că este un risc mare de infectare.

„În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Berceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, județul Ilfov, începând cu data de 07.01.2021, ora 22:00”, se arată înr-un comunicat al Prefecturii Ilfov, citat de Digi24.

„Facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști!”, au mai transmis autoritățile

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bragadiru,   Chiajna,   carantina