Coronavirus. Orașul din România în care populația va fi supravegheată cu drone

Coronavirus. Orașul din România în care populația va fi supravegheată cu drone

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile din Cluj-Napoca au luat decizia de a supraveghea orașul cu dronele, devenind primul oraș din România care verifică astfel dacă oamenii respectă măsurile de izolare.

Conform unui comunicat transmis de Prefectură, dronele vor survola zonele aglomerate ale orașului.

Pe timpul pandemiei de COVID-19, clujenii vor fi verificați dacă respectă izolarea cu dronele

Potrivit autorităților municipiului Cluj-Napoca, cu ajutorul dronelor se va verifica respectarea dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu.

De asemenea, prin fotografiere și videofilmare aeriană se va putea vedea dacă se produc aglomerări în zonele de agrement, în piețe sau la intrarea în supermarket.

“„Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel”, transmit autoritățile primului oraș din România care introduce supreavegherea cu drone.

Dronele vor transmite mesaje audio pentru populație

De asemeena, rolul dronelor va fi și acela de a transmite mesaje audiode informare pe timpul pandemiei de coronavirus, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției.

Mesajul autorităților din primul oraș din România care supraveghează respectarea stării de urgență cu dronele

Prefectura Cluj-Napoca mai transmite că dronele vor survola marile artere, dar nu numai. Locațiile vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori, astfel încât să fie acoperite cât mai multe zone.

Cluj-Napoca este un exemplu de bună practică în lupta cu COVID-19

De asemenea, amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a felicitat, miercuri, autoritățile din Cluj-Napoca pentru modul în care gestionează situația de criză generată de pandemia de coronavirus.

Spre exemplu, la Cluj se pot face o mie de teste decoronaviruspe zi, astfel că ministrul Tătaru a cerut ca orașul condus de Emil Boc să efectueze teste și pentru orașele Deva și Suceava, greu încercare de virusul venit din Wuhan, China.

“Clujul este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele şi activitatea desfăşurată. Faţă de multe alte oraşe, aşez Clujul undeva sus, atât ca activitatea medicală, cât şi ca implicarea administraţiei locale”, a spus ministrul Sănătății.

Bilanțul îmbolnăvirilor în primul oraș din România care introduce dronele în lupta cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până în prezent în județul Cluj au fost confirmate 129 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

La polul opus se află județul Suceava, supranumit și Lombardia României. Aici sunt aproximativ 1000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Iar următorul loc este ocupa de București.

Numărul de cazuri de COVID-19 în România

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a atins numărul de 229 de victime.

În România sunt confirmate până în prezent 4.417 de infecții cu coronavirus.

Dintre acestea, 460 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Klaus Iohannis a anunțat încă 30 de zile de carantină din cauzaCOVID-19

Amintim în acest context că președintele Klaus Iohannis a anunțatprelungirea carantinei. Șeful statului a precizat că trebuie să mai rămânem în autoizolare pentru cel puțin alte 30 de zile, altfel lupta cu coronavirusl va fi pierdută.

Șeful statului a recomandat românilor să petreacă Paștele în izolare la locuințe și a menționat că el va sărbători doar cu soția sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe