Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși în Duminica Floriilor. „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși în Duminica Floriilor. „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”

Un articol de: Roxana Mirea - 12 Apr 2020, 19:42
Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși în Duminica Floriilor. „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale” Foto: basilica.ro Eveniment

Paștele acesta se va desfășura în mod diferit. O serie de măsuri au fost luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului printre credincioși. Patriarhul Daniel a ținut să transmită tuturor un mesaj de încurajare în Duminica Floriilor. Acesta și-a exprimat speranța că „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare” reprezentată de pandemia de coronavirus, potrivit basilica.ro.

Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Duminicii Floriilor

Duminica viitoare are loc Paștele ortodox. În mod normal, credincioșii ar fi fost în biserică, gata să primească Lumina Învierii lui Iisus Hristos, însă anul acesta, ceremonia va fi urmărită de acasă din motive de siguranță.

În Duminica Floriilor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de speranță și s-a rugat ca Mântuitorului Iisus Hristos „să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi”.

Patriarhul Daniel a spus în predica rostită în Paraclisul istoric "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Reşedinţa Patriarhală că trebuie să-L rugăm pe Iisus Hristos să intre în casele noastre, care ele însele au devenit paraclise.

„Prin aceasta arătăm şi noi că biruinţa lui Hristos asupra morţii, asupra suferinţei este biruinţa iubirii Sale jertfelnice", a spus patriarhul.

Patriarhul Daniel a vorbit și despre faptul că Iisus a plâns (Ioan 11:35) atunci când a văzut mormântul lui Lazăr. În acest fel, El a arătat compasiune față de surorile celui adormit.

„Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat. Dar aşa cum a transformat în bucurie lacrimile surorilor Marta şi Maria, aşa ne va ajuta şi pe noi să ajungem la Sărbătoarea Sfintelor Paşti şi să biruim această mare încercare a pandemiei actuale", a spus patriarhul BOR.

Patriarhul Daniel, despre efectele pe care le au restricțiile sociale în contectul pandemiei de coronavirus

Patriarhul Daniel a vorbit și despre efectele pe care le au aceste restricții sociale asupra oamenilor. Acesta a spus că multe persoane care stau acasă, în izolare, sunt copleșite de teama bolii sau chiar a morții. 


„Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora", a spus patriarhul, care a subliniat că dacă urmăm acest sfat, "simţim cum în sufletul nostru intră binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos".Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

De asemenea, nu a omis să felicite persoanele care își sărbătoresc ziua onomastică de Florii.

„Dorim să adresăm părinteşti urări de sănătate, pace, ajutor de la Dumnezeu şi de bucurie tuturor celor care poartă numele de flori şi le dorim să devină flori ale dreptei credinţe, bucuriei şi speranţei", a mai spus patriarhul Daniel.

Acesta a mai menționat că Dumina Floriilor este o anticipare a sărbătorii Sfintelor Paşti.

"Este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, care ne cheamă să-I aducem lui Iisus florile credinţei şi nevoinţelor din timpul Postului", a arătat patriarhul Daniel.

Tot astăzi, și Papa Francisc a avut un mesaj de transmis cu ocazia sărbătoririi Paștelui catolic.

„Să nu vă fie teamă. Nu vă temeți. Iată mesajul de speranță. Este un mesaj pentru noi astăzi.Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii: este mesajul speranţei. El ne este adresat astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă şi astăzi ”, a spus Papa Francisc celor 1,3 miliarde de catolici din toată lumea, ce au putut urmări online liturghia.


 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Patriarhul Daniel