Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS| Piața românească invadată de măştile de protecţie care nu corespund normelor UE

CORONAVIRUS| Piața românească invadată de măştile de protecţie care nu corespund normelor UE

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Oct 2020, 19:53
CORONAVIRUS| Piața românească invadată de măştile de protecţie care nu corespund normelor UE Eveniment

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit trei alerte de măști neconforme, din Italia, Luxemburg și Letonia, care se află la momentul actual pe piaţă.

Prin intermediul alertei RAPEX emisă de Luxemburg se arată că produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant. Fiind foarte posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele privind sănătatea şi siguranţa şi să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când nu este combinat cu măsuri suplimentare.

De asemenea, alerta emisă de Italia atrage atenţia asupra unei măşti de protecţie cu retenţie insuficientă de particule. O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, astfel sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare.

Totodată, alerta emisă de Letonia precizează că produsul neconform promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant.

Acestea fiind spuse, este foarte probabil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149.

Citeşte mai multe despre:   masca de protectie