Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Radu Țincu: Presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Radu Țincu: Presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 31 Iul 2020, 20:36
CORONAVIRUS | Radu Țincu: Presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a declarat vineri seară, la Talk B1 cu Tudor Mușat, că paturile de Terapie Intensivă de la spitalele de linie 1 și spitalele suport din București au fost, în mai multe rânduri, epuizate, iar pentru salvarea pacienților s-a luat măsura transferării lor. Acesta a mai afirmat că presiunea pe serviciile de Terapie Intensivă din Capitală este uriașă.

 

Radu Țincu: Presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă. Secțiile de Terapie Intensivă sunt depășite

 

Medicul a spus că presiunea pe serviciile ATI din Capitală este uriașă, iar secțiile de Terapie Intensivă sunt depășite din punct de vedere al capacității.

”În mai multe rânduri, cel puțin spitalele din București, spitalele de linie 1 și spitalele suport au epuizat paturile de Terapie Intensivă și atunci, sigur că decizia normală pentru a putea să îi tratăm pe acești pacienți a fost să fie transferați, fie pe cale aeriană, fie pe cale terestră, în spitale din vecinătate, astfel încât să beneficieze de Terapie Intensivă. Aceasta este o măsură de salvare, în acest moment, fiindcă presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă, Capitala având o creștere de cazuri cunoscută deja de câteva zile, iar secțiile de Terapie Intensivă din linia 1 și suport fiind depășite din punct de vedere al capacității”, a menționat el.

Acesta a mai spus că în momentul în care paturile de Terapie Intensivă din spitalele de linie 1 și spitalele suport vor fi epuizate sunt două posibilități, respectiv pacienții vor fi transferați în spitale din țară, ”lucru care s-a și întâmplat”, sau, varianta a doua, sunt spitalele modulare, amplasate în fața anumitor spitale din Capitală.

Radu Țincu a spus că dacă se va menține acest trend al numărului de cazuri în următoarea săptămână, cel mai probabil, se vor epuiza paturile de la ATI din spitalele de linie 1 și spitalele suport.

”Acest lucru va fi problematic, pentru că vor trebui găsite soluții pentru pacienții aflați în tare gravă, bolnavi de Covid-19, iar această rezolvare, cel mai probabil, va veni prin transformarea altor spitale și scoaterea lor din circuitul normal pentru tratamentul pacienților non-Covid, transformarea lor în spitale Covid”, a declarat medicul.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Câți pacienți cu COVID-19 ajung în stare critică fără să știe că au și alte boli

 

Reamintim că, numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele săptămâni. Jumătate din totalul românilor infectați din martie până în prezent s-au recuperat, iar marea majoritate a celor care au decedat, au avut și alte boli (comorbidități).

Un număr destul de mic al celor care mor cu COVID-19 figurează în evidența medicilor „fără comorbidități". Doctorul Virgil Musta a dezvăluit cifrele și a subliniat importanța prevenției.

„Noi nu avem (n.r. - românii) cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic. Dacă s-ar întâmpla o dată pe an de exemplu, să efectuăm controale, s-ar descoperi din timp anumite afecțiuni.

Statistica arată în felul următor: Din 100 de pacienți, COVID-19 evoluează cu forme ușoare și medii, iar la 20 se dezvoltă cu forme grave. Dintre cei 20, 5-6% decedează, iar 93-95% sunt oameni cu comorbidități și restul, fără comorbidități", a declarat medicul Virgil Musta pentru B1.ro.

 

Bilanțul românilor infectați cu SARS-CoV-2

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu coronavirus încă 1.295 de persoane, iar 39 pacienți cu COVID-19 au murit. Astfel, bilanțul epidemiei a ajuns la 50.886 de infectări și 2.343 decese.

În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în acest moment 409 de oameni, un nou record în țara noastră.

Autoritățile mai anunță că 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.202.607 de teste.

Citeşte mai multe despre:   Radu Tincu,   coronavirus