Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Raluca Turcan, despre carantina de noapte: Noi evaluăm efectul măsurilor deja luate. Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua alte posibile măsuri

CORONAVIRUS | Raluca Turcan, despre carantina de noapte: Noi evaluăm efectul măsurilor deja luate. Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua alte posibile măsuri

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Oct 2020, 23:57
CORONAVIRUS | Raluca Turcan, despre carantina de noapte: Noi evaluăm efectul măsurilor deja luate. Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua alte posibile măsuri Foto: Facebook / Raluca Turcan Eveniment

Raluca Turcan a vorbit, luni seară, despre o eventuală impunere a carantinei pe timp de noapte, afirmând că momentan se evaluează efectul măsurilor deja luate, însă, dacă va exista o creştere a numărului de cazuri în continuare, se va evalua posibilitatea adoptării de noi măsuri.

Raluca Turcan: Am văzut că este o măsură adoptată în alte ţări din jurul nostru, însă noi, în momentul acesta  evaluăm efectul măsurilor deja luate

Vicepremierul a spus, la Digi24, citată de News.ro, că măsura carantinării de noapte este adoptată în alte ţări din jurul României, însă autoritățile evaluează, momentan, efectul măsurilor deja luate.

”Am văzut că este o măsură adoptată în alte ţări din jurul nostru, însă noi, în momentul acesta  evaluăm efectul măsurilor deja luate. Şi anume, şcoli foarte mult în online, chiar dacă  în unele localităţi putea fi aplicat scenariul hibrid, dacă se solicită şi există un riscă, să poată să se desfăşoare şcoala online, de asemenea, restricţionarea activităţii în cinematografe, teatre, restricţionarea evenimentelor private. Vrem să  vedem exact ce efect au aceste măsuri. Dacă va exista o creştere, probabil că vom  evalua, pe traseu, alte prosibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă la noi în ţară cu ce s-a făcut până acum şi cu ce  se întâmplă în alte ţări cu măsuri deja luate”, a afirmat Raluca Turcan.

Cât despre București, Raluca Turcan a adăugat că mai sunt şapte zile, după care se va evalua care vor fi măsurile ce se vor lua.

”Evaluările se fac la 14 zile. aceasta este perioada de incubaţie şi practic de apariţie a efectelor unor măsuri. În Bucureşti avem o săptămână trecută, mai avem o săptămână după care evaluăm ce se impune să mai facem. Nu pot să pun eu acum degetul pe carantina de noapte. Vom vedea  ce ne spun specialiştii şi ce se întâmpă şi în alte ţări. Mai avem 7 zile în care vedem ce se întâmplă cu ţările care au luat deja această măsură, ce efect a avut măsura în alte ţări şi de asemenea, dacă  la noi, cu măsurile pe care le-am luat deja o să avem o scădere”, a menționat ea.

Ludovic Orban, despre carantina naţională: Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă

Amintim că premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se discută despre reinstituirea carantinei la nivel naţional, acesta afirmând că s-au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus şi se aşteaptă eficienţa lor.

”Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de tasmitre a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de verere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală”, a afirmat Orban.

Oficialul a spus că obiectivul este ca economia să fie afectată cât mai puţin posibil, de aceea restricţiile care se impun ţin de rata de infectare din fiecare localitate.

”Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamnii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal. Repet, cu condiţia respectrii normelor de protecţie, care nu sunt complicate”, a menționat el.L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Nelu Tătaru, despre restricționarea circulației pe timpul nopții: Nu trebuie să gândim un lockdown, doar o închidere de noapte

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru a vorbit luni seară despre instituirea unui eventual lockdown în România, dar și situația de moment a sistemului sanitar.

”Nu cred că ar trebui să gândim la un lock-down doar o închidere de noapte. Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total. Suntem într-o situație în care avem niște reguli în desfășurare a tuturor activităților și pe care ar trebui să le respectăm. Aici este problema. Eu nu văd că am închis noaptea dacă lucrurile nu sunt respectate ziua”, a spus ministrul Tătaru.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   coronavirus