Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Reguli noi pentru pescari – se va păstra distanța de 10 metri între persoane, iar grătarele și alcoolul sunt strict interzise în zona bălților

CORONAVIRUS | Reguli noi pentru pescari – se va păstra distanța de 10 metri între persoane, iar grătarele și alcoolul sunt strict interzise în zona bălților

Un articol de: Andrei Ștefan - 02 Iun 2020, 18:20
CORONAVIRUS | Reguli noi pentru pescari – se va păstra distanța de 10 metri între persoane, iar grătarele și alcoolul sunt strict interzise în zona bălților Eveniment

Odată cu redeschiderea bălților pentru pescuitul recreativ pe 15 mai, în contextul relaxării restricțiilor luate în timpul epidemiei de coronavirus de pe teritoriul României, au apărut o serie de reguli pentru desfășurarea acestui sport.

La intrarea pe baltă, fiecărui pescar i se măsoară temperatura, iar acesta nu poate fi însoțit de mai mult de doi parteneri de pescuit.

 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Noi reguli pentru pescari, în contextul epidemiei de COVID-19

 

Recent, un ordin comun al ministrului Agriculturii și ministrului Sănătății a impus noi reguli pentru pescari.

Mai exact, aceștia sunt obligați să păstreze minimum 10 metri distanță unul față de altul și să poarte mască de protecție (cu excepția momentelor în care pescuiesc).

De asemenea, este interzisă socializarea, dar și grătarele și consumul de alcool în zona bălților.

Și proprietarii de bălți trebuie să respecte o serie de reguli - aceștia sunt obligați să pună la dispoziția pescarilor măști de protecție și substanțe dezinfectante.

Ordinul comun a fost publicat marți în Monitorul Oficial și a intrat imediat în vigoare.

 

Măsuri noi de relaxare, odată cu începutul lunii iunie

 

Ziua de 1 iunie a adus cu sine noi măsuri de relaxare.

Astfel, începând de luni nu vom mai avea nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate, vor fi redeschise terasele și plajele, iar competițiile sportive și spectacolele în aer liber vor putea fi reluate. Totodată, se reia transportul internațional rutier și feroviar.

Hotărârea 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă mai permite redeschiderea plajelor, dar sub anumte reguli. De acum, pe litoralul românesc, turiștii vor putea sta doar pe șezlonguri, iar cearceafurile nu mai sunt permise.

DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTAT AICI

 

Se reiau competițiile sportive și spectacolele în aer liber

 

De asemenea, din data de 1 iunie va fi permisă ”organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectator şi cu limitarea la minimum a membrilor stafului tehnic, alături de respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Astfel, fiecare sportiv va trebui să primească un set individual de protecţie, care conține măşti medicale, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor impregnate cu alcool, gel dezinfectant, pahar de unică folosinţă.

Tot din 1 iunie se vor putea relua spectacolele, concertele și alte evenimente culturale în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de persoane, ”cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii”, se mai arată în documentul citat.

 

Numărul de cazuri noi de COVID-19, în scădere

 

Potrivit celor mai recente date furnizate de către Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 19.517 persoane infectate cu noul coronavirus (119 cazuri noi în ultimele 24 de ore)

Din totalul pacienților testați pozitiv pentru COVID-19, 166 sunt încă internați în secțiile de terapie intensivă. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1279, în timp ce 13.526  de persoane au fost declarate vindecate de la începutul epidemiei de pe teritoriul țării.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19