Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | România a depășit pragul de 1.100 de victime. Noi decese în rândul pacienților cu COVID-19

CORONAVIRUS | România a depășit pragul de 1.100 de victime. Noi decese în rândul pacienților cu COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 17 Mai 2020, 15:04
CORONAVIRUS | România a depășit pragul de 1.100 de victime. Noi decese în rândul pacienților cu COVID-19 Foto: Hepta Eveniment

UPDATE, 17 mai, ora 21.00 - Grupul de Comunicare Strategică anunță încă trei decese ale unor români infectați cu noul coronavirus. Astfel, în total, la nivel național, bilanțul victimelor a ajuns la 1107. 

A 1105-a victimă este un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Iași, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19 pe 16 mai și decedat în aceeași zi. El suferea și de diabet zaharat tip II, boală renală cronică std V, în dializă, arteriopatie obliterantă membre inferioare, cardiopatie ischemică cronică.

A 1106-a victimă este o femeie, în vârstă de 69 de ani, din județul Prahova, testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 21 aprilie. Pacienta era diagnosticată și cu obezitate, diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială (HTA), astm bronșic. Decesul său a survenit pe 17 mai.

A 1107-a victimă este o femeie în vârstă de 89 de ani din județul Vaslui, care a primit confirmarea infecției cu SARS-CoV-2, pe 5 mai. Ea avea multiple comorbidități: cardiopatie hipertensivă, sindrom bronșic post TBC, sechele AVC, aritmie extrasistolică, ateromatoză aortică, hepatită cronică cu virus C și demență mixtă. Ea a decedat pe 17 mai.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

România a depășit pragul de 1.100 de decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Încă șapte persoane testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 au decedat, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanțul victimelor a ajuns la 1.104.

A 1098-a victimă este un bărbat în vârstă de 88 de ani din județul Suceava, testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 20 aprilie și decedat pe 16 mai. Pacientul era diagnosticat și cu cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială și avea sechele ale unui accident vascular cerebral (AVC).

A 1099-a victimă este un bărbat în vârstă de 68 de ani, din județul Suceava, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19 pe 12 mai. El avea multiple comorbidități: diabet zaharat tip II, arteriopatie obliterantă membere inferioare, ischemie și amputație picior stâng. Decesul său a survenit pe 16 mai.

A 1100-a victimă este un bărbat în vâsrtă de 81 de ani din județul Suceava, care a primit confirmarea infectării cu SARS-CoV-2 pe 2 mai și a decedat pe 16 mai. Era diagnosticat și cu neoplasm vezică urinara, citostomă permanentă.

A 1101-a victimă este o femeie în vârstă de 84 de ani, de asemenea, din județul Suceava, cu rezultat pozitiv al testului pentru coronavirus pe 5 mai. Pacienta era diagnosticată șu cu hipertensiune arterială (HTA) și cardiopatie ischemică cronică și a decedat pe 16 mai.

A 1102-a victimă este un bârbat în vârstă de 58 de ani, tot din județul Suceava, care a primit confirmarea infectării cu COVID-19 pe 16 mai și a decedat în aceeași zi. El avea multiple comorbidități: diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică cronică, HTA și bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC).

A 1103-a victimă este o femeie în vârstă de 92 de ani din județul Sibiu, testată pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 27 aprilie. Pacienta era diagnosticată și cu boală renală cronică std.4, cardiomiopatie dilatativă și a decedat pe 17 mai.  

A 1104-a victimă este un bărbat în vârstă de 66 de ani din județul Brașov. În cazul său, confirmarea contaminării cu noul coronavirus a venit pe 5 mai. El suferea și de BPOC, insuficiență cardiacă congestivă, HTA, HTP, fibrilație atrială și neoplasm bronhopulmonar. Decesul său s-a produs pe 16 mai.

 

Date actualizate despre cazurile de COVID-19 din România

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până duminică, la ora 13.00, în România au fost confirmate 16.871 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, cu 167 mai multe față de datele anunțate sâmbătă de autorități. În continuare. 205 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă. În același timp, 9.890 de persoane au fost declarate videcate și au părăsit unitățile medicale.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt raportate în județul Suceava, acolo unde au fost testate pozitiv, până acum, 3.421 de persoane. Urmează Municipiul București, cu 1.636 de cazuri de contaminare. La polul opus se află județele Vâlcea și Brăila cu 27, respectiv, 20 de pacienți infectați.

 

România a intrat, din 15 mai, în stare de alertă pe fondul pandemiei de coronavirus 

 

România a intrat începând de vineri, 15 mai, în stare de alertă și în prima etapă a relaxărilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, una dintre cele mai importante reguli pe care cetățenii trebuie să le respecte în această perioadă este purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. De altfel, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, o serie de precizări cu privire la regulile de care românii trebuie să țină cont odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă. 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus