Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă un român infectat cu COVID-19 a decedat. Bilanț total - 116 morți. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Suceava - 36

Încă un român infectat cu COVID-19 a decedat. Bilanț total - 116 morți. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Suceava - 36

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Apr 2020, 20:57
Încă un român infectat cu COVID-19 a decedat. Bilanț total - 116 morți. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Suceava - 36 Eveniment

UPDATE: Grupul de comunicare Strategică anunță că încă un român infectat cu COVID-19 a murit. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, din județul Mureș. Astfel, bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 116. 

Pacientul a început să aibă simptome specifice infecției cu noul coronaviruis în data de 29 martie. El a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Mureș, pe 1 aprilie, iar rezultatul pozitiv al testului a venit pe 2 aprilie, ziua în care acesta a și decedat. Pacientul suferea de boli cronice cardiovasculare și hipertensiune arterială și nu avea context epidemiologic. 

 

UPDATE: Cea mai recentă victimă raportată este o femeie în vârstă de 53 de ani, din județul Caraș Severin. Aceasta a fost internată în Spitalul Județean Reșița, în data de 25 martie, și a fost depistată pozitiv o zi mai târziu. Intrase în contact cu fiica sa, revenită din Dubai. A decedat pe 2 aprilie. Nu avea boli cronice asociate. 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Încă șapte români infectați cu noul coronavirus au murit, bilanțul total al deceselor ajungând la 114. Victimele sunt din Arad, Vrancea, Galați, Sibiu și Suceava. Aveau între 34 și 83 de ani. Cele mai multe decese au fost raportate până acum în Suceava - 36. 

A murit un bărbat de 64 de ani din Arad, care fusese internat la Spitalul Județean cu insuficiență respiratorie acută. I s-au recoltat probe pe 28 martie și a murit în aceeași zi. Rezultatul a ieșit pozitiv pe 31 martie. Suferea de hipertensiune arterială și obezitate de gradul II. 

O altă victimă este o femeie de 83 de ani din Vrancea. A murit acasă, pe 31 martie. Probele i-au fost recoltate la necropsie și au ieșit pozitive. Suferea de diabet și hipertensiune arterială. 

În Galați a murit un bărbat de 77 de ani, care era internat la Spitalul de Boli Infecțioase din data de 30 martie. Era contact cu un alt caz confirmat. A murit pe 1 aprilie, iar o zi mai târziu a venit rezultatul pozitiv. Avea hipertensiune arterială. 

O altă victimă este o femeie de 77 de ani din Sibiu. Comorbidități: HTA, CIC, Boală Renală Cronică. Era internată la Terapie Intensivă din 26 martie. A murit pe 28. I s-au recoltat probele la necroptie, iar rezultatul a fost pozitiv. 

Ultimele trei victime raportate sunt toate din Suceava. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani, care era internat la Spitalul Județean din 21 martie, cu diagnosticul bronhopneumonie nespecifică. I s-au recoltat probele pe 23 martie, a fost depistata pozitiv pe 25 și a murit pe 30.  Cealaltă victimă e un tânăr de 34 de ani, care ajunsese la Spitalul Județean în secția Nefrologie având o boală renală în stadiul final. A murit pe 28 martie, rezultatul pozitiv a ieșit pe 2 aprilie. Ultima victimă a coronavirusului e un bărbat de 71 de ani, internat cu același diagnostic și care a urmat același parcurs. 

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE 

Potrivit celei mai recente informări, de joi, ora 13.00, în România au fost raportate 2.738 de cazuri de COVID-19. 267 de persoane au fost declarate vindecate și externate, dar peste 70 sunt internate la Terapie Intensivă.

15.407 de persoane sunt în carantină și alte 114.699 în izolare la domiciliu.

217 cetățeni români din străinătate au fost testați pozitiv. De la debutul epidemiei, devenită între timp pandemie, 25 de conaționali din Diaspora au murit.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   Stiri Arad,   Stiri Sibiu,   Stiri Vrancea