Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | România trimite Cehiei 30 de ventilatoare de terapie intensivă, în urma solicitării de asistență

CORONAVIRUS | România trimite Cehiei 30 de ventilatoare de terapie intensivă, în urma solicitării de asistență

Un articol de: Andrei Ștefan - 23 Oct 2020, 20:12
CORONAVIRUS | România trimite Cehiei 30 de ventilatoare de terapie intensivă, în urma solicitării de asistență Foto: Hepta Eveniment

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au transmis că România a trimis 30 de ventilatoare de terapie intensivă către Cehia, în urma solicitării de asistență a celei mai afectate țări în al doilea val de coronavirus.

 

România trimite Cehiei 30 de ventilatoare de terapie intensivă

 

Cehia, cu o populație de 10 milioane de locuitori, raportează acum mai multe cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori decât orice altă țară din lume. Miercuri, peste 15.000 de noi infecții cu SARS-CoV-2 au fost raportate pe teritoriul țării, un record de la debutul pandemiei.

Mai mult decât atât, potrivit Reuters, spitalele cehe transformă secțiile generale în unități COVID-19 și anulează procedurile non-urgente pentru a face față unei creșteri a pacienților, întrucât numărul de spitalizați ajunge de șase ori mai mare decât vârful observat în timpul primului val al virusului. 

În acest context, România, una dintre gestionarele capacității RescEU pentru rezerve medicale, va pune la dispoziție pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescEU.

Delegația DSU - IGSU este formată din 6 pompieri ISU Arad și un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad, iar transportul echipamentelor medicale va fi asigurat cu două camioane puse la dispoziție de ISU Arad.

De menționat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă nu fac parte din echipamentele medicale de terapie intensivă aflate în stocul strategic al României.

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Noi restricții în Cehia, în al doilea val al pandemiei de COVID-19

 

Confruntate cu o creștere alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, autoritățile din Cehia au decis să impună noi restricții. Astfel, restaurantele și cluburuile au fost închise și s-a interzis consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, informează france24.com.

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în stațiile de autobuz.

Decizia vine după ce cinematografele, muzeele, grădinile zoologice și sălile de fitness au fost închise deja.

Și școlile vor rămâne închise în Cehia până la data de 2 noiembrie, cu excepția unităților de învățământ unde studiază copiii personalului medical.

Amintim, la începutul lunii octombrie, în Cehia a fost instituită din nou starea de urgență.

Guvernul condus de premierul Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus. În aceste condiții, Executivul are posibilitatea să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Citeşte mai multe despre:   Cehia,   ventilatoare terapie intensivă