Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Satul Greci din județul Olt, plasat în carantină pentru 14 zile (VIDEO)

CORONAVIRUS | Satul Greci din județul Olt, plasat în carantină pentru 14 zile (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 09 Aug 2020, 18:27
CORONAVIRUS | Satul Greci din județul Olt, plasat în carantină pentru 14 zile (VIDEO) Sursa foto: Pixabay Eveniment

Satul Greci din comuna Schitu a fost plasat în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând de duminică, ora 19:00, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

 

Satul Greci din comuna Schitu, județul Olt, în carantină de duminică

 

În caz, a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale în satul Greci, comuna Schitu, judeţul Olt, transmite Agerpres.

Astfel că, în localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionării populaţiei.

De asemenea, pot intra și ieși din satul carantinat persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Și cei care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitate profesională în afara zonei carantinate pot intra sau ieși doar dacă prezintă o adeverinţă de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională.

Le este permisă intrarea sau ieșirea din zona carantinată persoanelor care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Este permisă și deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă sau urgențele medicale.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Persoanele care tranzitează zona carantinată, utilizând DJ546A şi DJ653 nu au posibilitatea să oprească în această zonă.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Măștile de protecție. obligatorii în spaţiile publice în aer liber

 

De asemenea, pentru prevenirea şi limitarea transmiterii comunitare a noului coronavirus în zona carantinată, respectiv satul Greci, se instituie şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în spaţiile publice în aer liber, cu excepţia copiilor care nu au împlinit vârsta de 5 ani, inclusiv de către persoanele care intră/ ies din zona carantinată, precum şi interzicerea adunărilor publice/ private în zona carantinată.

Autorităţile administraţiei publice locale din comuna Schitu vor lua mai multe măsuri, conform Agerpres, respectiv: asigurarea dezinfecţiei focarelor de infecţie din zona de carantină prin intermediul unei firme specializate autorizate, sub îndrumarea Direcţiei de Sănătate Publică Olt; colectarea deşeurilor şi procedurile aplicabile pentru asigurarea funcţionării continue a serviciilor de utilităţi publice (apă curentă, electricitate etc.); distribuirea sacilor menajeri şi pubelelor pentru locaţiile în care au fost identificate persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, deşeurile rezultate urmând a fi colectate şi eliminate de către o firmă specializată autorizată; asigurarea continuităţii aprovizionării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susţinători sau fără posibilităţi de asigurare a subzistenţei; asigurarea continuităţii aprovizionării cu medicamente necesare tratamentului uzual al populaţiei prin unitatea farmaceutică specifică în analiza de risc și punerea la dispoziţia persoanelor carantinate a informaţiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate, în contextul epidemiologic existent.

”În cazul în care, pe durata celor 14 zile pentru care s-a instituit măsura carantinării satului Greci, vor apărea situaţii speciale, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Olt va analiza aceste situaţii şi va stabili măsuri suplimentare, cu aprobarea prefectului”, anunță CJSU Olt.

 

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.145 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 13.353 de teste efectuate în același interval, la care se adaugă 615 teste prelucrate anterior.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 41 de pacienți cu COVID-19 au decedat de sâmbătă până duminică. În acest moment, la ATI sunt internate 458 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și aflate în stare gravă.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 2.700. Astfel, în intervalul 8 august, ora 10.00 – 9 august, ora 10.00, au decedat 30 bărbați și 11 femei

Totodată, în acest moment, în unitățile medicale de profil sunt internați 7.640 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Prahova rămân și ele pe podium.

În județul Olt sunt înregistrate 912 cazuri de SARS-CoV-2, dintre care 14 sunt nou confirmate.

Citeşte mai multe despre:   Olt,   sate in carantina,   coronavirus