Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Șeful MAI, Marcel Vela, noi precizări despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: În ce condiții se pot desfășura evenimentele private

CORONAVIRUS | Șeful MAI, Marcel Vela, noi precizări despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: În ce condiții se pot desfășura evenimentele private

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Mai 2020, 20:11
CORONAVIRUS | Șeful MAI, Marcel Vela, noi precizări despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: În ce condiții se pot desfășura evenimentele private Captură Video Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, vineri, noi precizări cu privire la noua etapă de relaxare care va începe în România din 1 iunie, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful MAI a explicat în ce condiții se vor putea desfășura, în perioada următoare, evenimentele private în spațiile deschise și în cele închise. Totodată, ministrul a precizat că până luni, 1 iunie, vor fi publicate ordinele comune ale miniștrilor, prin care este reglementată activitatea din fiecare domeniu, în parte.

 

Ministrul Afacerilor Interne: La evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane

 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Aflat, vineri, într-o vizită la Vama Nădlac, Marcel Vela a explicat că, începând din 1 iunie, ”la evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane. În cele din spațiile închise, din case sau apartamente, numărul permis este de 8 persoane.

De asemenea, acesta a precizat că vor fi permise proiecțiile de filme în spații deschise și a dat ca exemplu în acest sens, cinematografele care au grădini de vară.

 

Marcel Vela: Ștrandurile, bazinele și piscinele nu se deschid de la 1 iunie

 

Pe de altă parte, Vela a subliniat că deocamdată rămân închise bazinele acoperite, dar și cele descoperite, piscinele și ștradurile, redeschiderea acestora fiind luată în calcul pentru data de 15 iunie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.  

”De luni (1 iunie – n.r.), nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă. Trebuie să respectăm condițiile, pentru ca de pe 15 iunie să trecem la o nouă etapă de relaxare”, a atras atenția Marcel Vela.

 

Începând de vineri, Ungaria renunță la restricțiile privind tranzitarea teritoriului țării

 

Aflat în vizită la Vama Nădlac, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că Ungaria a ridicat restricțiile privind tranzitarea țării doar în anumite intervale orare.

”Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21.00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13.00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului”, a anunțat Marcel Vela.

România intre, începând de luni, 1 iunie, în a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, de la această dată, românii nu vor mai avea nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a circula în afara localităților. De asemenea, noua relaxare a regulilor implică redeschiderea teraselor, a plajelor, reluarea activităților sportive și a spectacolelor, în aer liber, precum și redeschiderea traficului feroviar și rutier internațional.

Guvernul a publicat, joi seară, lista noilor măsuri de relaxare care vor fi aplicate începând din 1 iunie. Este vorba despre Hotărârea 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   coronavirus