Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Șerban Bubenek, despre diagnosticarea cu Covid-19 a șefei secției ATI de la Maternitatea Bucur: 'Medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului'

CORONAVIRUS | Șerban Bubenek, despre diagnosticarea cu Covid-19 a șefei secției ATI de la Maternitatea Bucur: 'Medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului'

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Sep 2020, 16:19
CORONAVIRUS | Șerban Bubenek, despre diagnosticarea cu Covid-19 a șefei secției ATI de la Maternitatea Bucur: 'Medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului' Foto: 360medical.ro Eveniment

 

Medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) transmite, marți, în legătură cu apariția în spațiul public a unor informații legate de posibila nerespectare a normelor de prevenire a infecției cu virus SARS-CoV-2 de către medicul Rodica Ologu, șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur din București, că dezavuează orice încălcare a legislației.


 


 

SRATI: medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului


 


 

În același timp, reprezentanul SRATI atrage atenția asupra faptului că “medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului”.

Reamintim în acest context că, potrivit autoritãților, doctorul Rodica Ologu a venit, vineri, în serviciul de gardã la maternitate, deși avea simptome sugestive pentru infecția cu noul virus. Sefa sectiei de anestezie si terapie intensiva de la Maternitate Bucur a fost internata la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

"În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, doamna doctor Rodica Ologu, șef de secție ATI Maternitatea "Bucur", s-a prezentat la serviciu, fiind de gardã, deși prezenta simptome sugestive pentru infecția cu COVID-19. Cu bunã știinþã, doctorița Ologu a evitat completarea rubricii de temperaturã din cadrul chestionarului de triaj, deși prezenta febrã", a transmis conducerea Spitalului de Urgențã "Sfântul Ioan" din Bucurețti, în cadrul cãruia funcționeazã Maternitatea, care precizeazã cã medicul a purtat echipament de protecție pe toatã durata gãrzii și a stat izolatã în cabinet.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Medicul Ologu neagă aceste acuzații:  "Eu nu am fost febrilă, asta vă pot spune. Aveam doar o durere de stomac, o durere cumplită. De unde să știu de chestia asta? Să îmi pun diagnostice așa eu, singură? În momentul când intri și ți se spune că ai temperatura 34 de grade, ai o durere de stomac, vine asistenta, spune că ești rece. Nu cred că poate fi vorba de așa ceva. E ușor să arunci cu noroi."

“În acest sens, un viitor protocol național de testare obligatorie, la intevale prestabilite de timp a celor aflați în prima linie a luptei cu boala Covid-19 devine mai necesar ca oricând”, se mai arată în comunicatul Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.


 

 

Șefa ATI de la Maternitatea Bucur, infectată cu SARS-CoV-2, face acuzații grave la adresa DSP


 

 

Raluca Ologu a declarat marți, pentru HotNews, că nimeni de la Direcția de Sănătate Publică București nu a întrebat-o cu cine a intrat în contact - membri ai familiei și colegi de spital.

"Nu m-a întrebat nimeni (de la DSP - n.red.) cu cine am intrat în contact - din familie sau colegi. Cu mine nu a vorbit nimeni, nu am fost solicitată. Ei au făcut o anchetă a lor închisă. Asta este normal? Colegii mei au cerut să fie testați, dar nu se vrea. Nu știu care sunt motivele", a declarat marți medicul Raluca Ologu pentru HotNews.ro.

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică (DSP) spun că o "anchetă preliminară" este în desfășurare.

Angajații maternitãții fac, însã, și ei acuzații grave la adresa DSP București. Aceștia susțin faptul cã nimeni din personalul unitãții medicale nu a fost testat, în cele 6 luni de când maternitatea a fost transformatã în unitate COVID.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   bilant victime coronavirus