Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS. Spitalul Judeţean Suceava s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID. Sunt internați 403 pacienţi

CORONAVIRUS. Spitalul Judeţean Suceava s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID. Sunt internați 403 pacienţi

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Iun 2020, 15:46
CORONAVIRUS. Spitalul Judeţean Suceava s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID. Sunt internați 403 pacienţi Eveniment

Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, după ce s-a confruntat cu cel mai mare focar de coronavirus din România, fiind militarizat pe perioada lunii aprilie. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că a fost deja internat deja primul pacient în Secţia de Chirurgie. Totodată, el a menționat că a ajuns şi staţia de osmoză inversă ce va fi montată pentru dializă. La Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI. 


 


 

Spitalul Judeţean s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID


 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT


 

Activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava ar putea fi reluată în proporţie de 70%, după ce s-a confruntat cu cel mai mare focar de coronavirus din România, a declarat, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur. Totodată, acesta menționa că  secţiile cu specialităţi unice vor funcționa ca non-Covid.

O săptămâna mai târziu, pe 1 iunie, Flutur a confirmat redeschiderea spitalului din Suceava și pentru pacienții care suferă de alte boli, în afara Covid-19.

Anunțul acestuia vine după ce numărul de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut chiar și în această zonă, supranumită în luna aprilie ‘Lombardia României’. Spitalul Județean din Suceava a fost atunci militariazat, iar municipiul și alte opt localități au fost băgate în carantină.

El a precizat că, tot luni, a ajuns şi staţia de osmoză inversă ce va fi montată pentru dializă.


 


 

În Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi Covid-19


 

 

Autoritățile sucevene precizează că, în prezent, în Spitalul Suceava sunt internați 403 pacienți. Dintre aceștia, 168 sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI.

Unul dintre ceilalți pacienți a fost internat chiar astăzi, în Secţia de Chirurgie.

Prefecturii Suceava, în autoizolare la domiciliu sunt 4.422 de persoane, în carantină instituţionalizată cinci persoane, iar de sub incidenţa acestor măsuri au ieşit, până în prezent, 16.765 persoane, respectiv 3.102.

Până în prezent, în judeţul Suceava au fost efectuate 20.474 de teste, iar conform situaţiei întocmită de DSP Suceava se înregistrează un număr de 2.565 de persoane declarate vindecate.

 

 

Spitalul Județean Suceava are din nou șefi civili

 

 

Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost militarizat în data de 2 aprilie, la ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul militar col. Daniel Ionuț Derioiu a preluat conducerea la acea dată, când situația creată de pandemia de covid-19 la Suceava părea că nu mai poate fi controlată.

La o lună distanță, după ce numărul cazurilor de Covid-19 la Suceava s-a stabilizat, Spitalul Județean Suceava a fost preluat din nou șefi civili. Ministerul Apărării a precizat că unitatea este acum funcțională, poate oferi servicii medicale pacienților COVID-19 și poate răspunde unor urgențe în cazul celor care nu sunt infectați.

„Civilii și militarii au luptat umăr la umăr cu un inamic nevăzut, dar redutabil.În astfel de momente, în condiții, practic, de război se consolidează echipe. Doar împreună vom ieși mai puternici din această luptă cu COVID-19”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

 

 

 

Bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 în județul Suceava


 

 

De la începuul epidemiei de coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 3.536 de persoane nau contactat noul coronavirus în Suceava.

În acest moment, în autoizolare la domiciliu sunt 4.422 de persoane, în carantină instituţionalizată cinci persoane, iar de sub incidenţa acestor măsuri au ieşit, până în prezent, 16.765 persoane, respectiv 3.102.

Până în prezent, în judeţul Suceava au fost efectuate 20.474 de teste, iar conform situaţiei întocmită de DSP Suceava se înregistrează un număr de 2.565 de persoane declarate vindecate.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   COVID-19