Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Stocurile de carne de porc se acumulează în Europa

CORONAVIRUS | Stocurile de carne de porc se acumulează în Europa

Un articol de: Ramona Zaharia - 22 Noi 2020, 15:53
CORONAVIRUS | Stocurile de carne de porc se acumulează în Europa Eveniment

Europa se confruntă cu un excedent de carne de porc, în contextul în care pandemia de coronavirus şi pesta porcină africană au redus vânzările, ceea ce face ca preţurile să scadă.

Excedent de carne de porc în Europa, din cauza Covid-19 și a pestei porcine

Mai exact, Germania, cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană (UE), a fost exclusă de pe o serie de pieţe importante din Asia după ce în septembrie au apărut cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreţi. Acest lucru înseamnă că există un surplus de carne de porc pe continent, după ce ultimele restricţii impuse în contextul pandemiei de Covid-19 au făcut ca restaurantele să vândă mai puţine şniţele şi cârnaţi, scrie Bloomberg, citat de Agerpres.

Acum, preţul cărnii de porc în Germania este cu peste 40% sub nivelul din luna martie, iar preţurile la carcase sunt la cel mai redus nivel de după 2016. Chiar dacă mulţi alţi producători europeni profită de importurile record de carne de porc ale Chinei, abatoarele din unele ţări se confruntă şi ele cu restricţii la export. Încetinirile provocate de coronavirus au contribuit şi ele la apariţia a sute de mii de porci nevânduţi în fermele din Germania.

Fermierii pierd aproximativ 60 de euro la fiecare animal, iar unele exploataţii ar putea da faliment fără ajutorul de urgenţă al Guvernului, conform Asociaţiei crescătorilor de porci din Germania.

Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de carne de porc. Restricţiile la export impuse Germaniei înseamnă că fermierii din Danemarca vând mai puţini porci tineri peste graniţă, unde în mod normal sunt crescuţi pentru a fi sacrificaţi. În aceste condiţii, abatoarele din Danemarca sunt nevoite să lucreze şi în week-end, şi să angajeze personal suplimentar, pentru face faţă afluxului de porci, spune Jais Valeur, director general la Danish Crown Group, conform sursei citate.

Citeşte mai multe despre:   carne de porc,   coronavirus,   Europa