Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Strategia națională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 va fi prezentată vineri, la Palatul Victoria

CORONAVIRUS | Strategia națională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 va fi prezentată vineri, la Palatul Victoria

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Dec 2020, 16:47
CORONAVIRUS | Strategia națională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 va fi prezentată vineri, la Palatul Victoria Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar Eveniment

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus în România va fi prezentată, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, informează reprezentanții Guvernului. Evenimentul este programat la ora 16.00, la Palatul Victoria, strategia de vaccinare urmând a fi prezentată de medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică, după cum se arată în anunțul venit, joi, de la Palatul Victoria.

 

Strategia națională de vaccinare anti-COVID-19, prezentată pe 4 decembrie 

 

De altfel, joi, la ora 15.00 a avut loc o ședință a Consiliului Superm de Apărare a Țării (CSAT), în cadrul căreia ar urma să fie aprobată strategia națională de vaccinare împotriva coronavirus.

Strategia stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 și a fost adoptată de Guvern, vinerea trecută.

 

Ce categorii de persoane vor avea prioritate la vaccinare 

 

Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, spunea atunci că, potrivit estimărilor autorităților, 70% din totalul populaţiei ar putea fi implicată în campania de vaccinare.

„Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii. (...)Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat Ionel Dancă.

Vaccinarea populației României ar putea avea loc, cel mai devreme în primăvara lui 2021, după cum a precizat, joi, secretarul de stat din Ministerul Sănătăății, Horațiu Moldovan.

"România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară”, a precizat oficialul guvernamental.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   coronavirus,   Valeriu Gheorghita