Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coronavirusul a mai ucis 5 oameni în România. Ultimele victime aveau între 66 și 72 de ani. Bilanțul deceselor a ajuns la 156

Coronavirusul a mai ucis 5 oameni în România. Ultimele victime aveau între 66 și 72 de ani. Bilanțul deceselor a ajuns la 156

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Apr 2020, 08:51
Coronavirusul a mai ucis 5 oameni în România. Ultimele victime aveau între 66 și 72 de ani. Bilanțul deceselor a ajuns la 156 Foto: pixabay.com Eveniment

Grupul de Comunicare strategică anunță, luni dimineață, decesul a încă cinci persoane infectate cu coronavirus. Bilanțul în România a ajuns astfel la 156 de morți. Victimele recent raportate sunt din județele Cluj, Bihor, Constanța, Satu Mare și Hunedoara. Aveau vârste  între 66 și 72 de ani.

 

Ultimele victime ale epidemiei de COVID-19 în România

 

În Cluj a murit o femeie de 66 de ani, ce intrase în contact cu un alt caz confirmat. A început să aibă simptome pe 5 aprilie, starea ei s-a agravat apoi și a intrat în comă. Tot pe 5 aprilie a fost internată la Spitalul Municipal Turda, a murit în aceeași zi și tot atunci a fost confirmată pozitiv.

A doua victimă este un bărbat de 70 de ani din Bihor. Pe 26 martie a ajuns la secția Pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd. Pe 27 a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal de Urgență Oradea și în aceeași zi i s-au recoltat probe. A fost confirmat pe 28 martie și a murit pe 5 aprilie. 

În Constanța a murit un bărbat în vârstă de 66 de ani. Intrase în contact cu o altă persoană infectată și era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. I s-au recoltat probele și a fost confirmat pe 27 martie. A murit pe 5 aprilie. 

A murit și o femeie de 72 de ani din Satu Mare. Persoană cu AVC în antecedente, internată în Spitalul Județean din 29 martie. I s-au recoltat probe pe 29 martie, a fost confirmată pe 31 și a murit pe 5 aprilie. 

O altă victimă este un bărbat de 71 de ani din Hunedoara. Avea Diabet Zaharat, BPOC și HTA și era internat din 30 martie la Spitalul Municipat de Urgență Hunedoara. Se afla în secția de Terapie Intensivă din 1 aprilie. Tot atunci i s-au recoltat și probe, care au fost confirmate în aceeași zi. A murit pe 5 aprilie. 

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE 

 

Epidemia de coronavirus în România

 

Cel mai recent bilanț la nivelul întregii țări, transmis de Grupul de Comunicare Strategică duminică, la ora 13.00, indică 3.864 totale de îmbolnăviri, din care 251 raportate numai în ultimele 24 de ore. 

374 de oameni au fost declarați vindecați și externați.

Până duminică la ora 13.00, în România erau 15.980 de persoane în carantină și 108.810 în izolare la domiciliu.

Autoritățile au deschis 310 dosare penale pentru zdărnicirea combaterii bolilor și au sancționat 7.935 de persoane. Valoarea amenzilor depășește 20 de milioane de lei.

În Diaspora, 401 conaționali sunt infectați cu coronavirus, cei mai mulți dintre ei în Spania (129) și Italia (236). 27 de români din afara granițelor au murit. Majoritatea erau din Italia (9) și Franța (7).

Bilanțul deceselor cauzate de epidemie a ajuns, luni dimineață, la 156. Din cauza epidemiei de coronavirus, România se află în stare de urgență din 16 martie.

În lume sunt peste 1,2 milioane de infectări cu COVID-19 confirmate, cele mai multe în Statele Unite, Spania și Italia. Aproape 70.000 de oameni au murit.


 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Hunedoara,   Stiri Constanta,   Stiri Cluj-Napoca,   Stiri Bihor,   Stiri Satu Mare