Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coronavirusul și teoria conspirației. Cine ar fi prezis apariția Covid-19 în urmă cu 4 decenii și cum poate fi demontată speculația

Coronavirusul și teoria conspirației. Cine ar fi prezis apariția Covid-19 în urmă cu 4 decenii și cum poate fi demontată speculația

Un articol de: Ramona Zaharia - 28 Feb 2020, 19:51
foto: Pixabay Eveniment

Romanul „Ochii întunericului”, scris în 1981 de Dean Koontz, a ajuns subiect de speculații la aproape patru decenii distanță, în condițiile în care între evenimentele relatate în carte și actuala situație globală provocată de coronavirus există o serie de similitudini.

În opera sa, Dean Koontz scria despre o „armă biologică” intitulată „Wuhan-400”, nume ce provine de la orașul chinezesc unde, în 2019, avea să fie raportat primul caz de infecție cu coronavirus. Autorul nota, în aceeași carte, că arma a fost construită în laboratoarele de lângă Wuhan.

Deși atât arma lui Koontz, cât și Covid-19 provin din Wuhan, ele sunt cât se poate de diferite. Dacă în carte cercetătorii sunt responsabili pentru apariția sursei de decese, în realitatea de astăzi specialiștii și autoritățile statale au afirmat, în repetate rânduri, că virusul chinezesc este rezultatul circumstanțelor biologic, și nu a vreunei mâini criminale.

Mai mult decât atât, „arma biologică” invocată de autor este fatală pentru orice persoană infectată, în timp ce în prezent numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19 îl depășește cu mult pe cel al deceselor.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus