Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandalul corvetelor. Gheorghe Bosânceanu (Șantierului Naval Constanța): Am câștigat licitația, lucrurile sunt ireversibile. Am fost clar. Sau unii oameni vor să intre în pușcărie? (VIDEO)

Scandalul corvetelor. Gheorghe Bosânceanu (Șantierului Naval Constanța): Am câștigat licitația, lucrurile sunt ireversibile. Am fost clar. Sau unii oameni vor să intre în pușcărie? (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Apr 2019, 09:52
Foto: pixabay.com Eveniment

Șoc în scandalul corvetelor pentru dotarea forțelor navale române. Patronul Șantierului Naval Constanța lansează un avertisment dur. Gheorghe Bosânceanu susține că este câștigătorul procedurii de selecție ca parte a consorțiului în care este asociat cu Naval Group din Franța, în condițiile celei mai bune oferte financiare, informează evz.ro. Omul de afaceri avertizează și că factorii de decizie care sunt implicați în organizarea licitației riscă închisoarea în cazul în care nu respectă criteriile impuse de Guvern. 

„Avem cea mai bună ofertă financiară. Deci am câștigat licitația. În concluzie, așteptăm ca în următoarele săptămâni, împreună cu reprezentanții Naval Group, să fim invitați la stabilirea termenelor de realizare a programului de modernizare a flotei Marinei Militare. Realizarea acestui program în Șantierul Naval Constanța este o soluție naturală, având în vedere vecinătatea cu Baza Logistică Navală Constanța și Comandamentul Marinei”, a declarat Gheorghe Bosânceanu, la ceremonia de botez al navei tanc de produse chimice și petroliere “Histria Atlas”, de 41.000 tdw. 

Este vorba despre prima navă dintr-o serie de șase astfel de nave, concepută de specialiștii SNC și construită de angajații șantierului naval.

“Suntem câștigători, trebuie să fim invitați ca să semnăm contractul. Am fost clar. Sau unii oameni vor să intre în pușcărie? Depinde. Vor să stea în libertate sau vor să intre în pușcărie. Pentru că stabilesc regulile jocului, aprobă o hotărâre de guvern, organizează o licitație, de fapt un dialog competitiv, stabilit de hotărârea de guvern și de criteriile din anexe. După ce au văzut că se pare că au câștigat cei care nu ar fi vrut ei să câștige, sau nu au câștigat cei care ar vrut ei să câștige, nu știu cum să facă ca să iasă dintr-o competiție pe care au organizat-o ei. Asta e bătaie de joc!”, a continuat Bosânceanu. 

La ceremonie a fost prezent și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

„După recunoașterea oficială de către ministru a clasamentului, lucrurile sunt ireversibile. Nu te poți juca cu niște jucători de asemenea anvergură pe piața internațională, gen Naval Group și ceilalți doi care au fost în competiție. Eu cred că, la modul cel mai urgent, acest lucru trebuie anunțat oficial și lucrurile să intre pe un făgaș. Nu mai vreau să vorbesc de situația geopolitico-strategică a României, ci pur și simplu este vorba de "a-l umili" pe unul din cei mai mari producători de nave militare din lume”, a spus Daraban. 

Pe de altă parte, reprezentantul în Europa al Naval Group Franța, Laurent Morre, a declarat pentru sursa citată că Naval Group și SNC au avut cea mai bună ofertă și că așteaptă rezultatul licitației. 

”Procedura a avut două faze, calificarea tehnică și cel mai bun preț. Se pare că noi avem cel mai bun preț și înțelegem că, formal, propunerea noastră este cea câștigătoare. Naval Group este deținut în proporție de 65% de statul francez. Suntem pe deplin susținuți de guvernul francez. Fiind vorba de chestiuni foarte importante, nu numai din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere strategic, guvernul francez urmărește cu interes, așteaptă rezultatul. Este un contract foarte mare, înțelegem că poate dura mai mult timp. Evident că suntem răbdători, dar autoritățile franceze sunt cu noi”, a spus Laurent Morre.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Bosanceanu,   Naval Group
 
 
 
Loading...