Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tatăl 'TRICOAIELOR' vine cu scuze după gafa penibilă: 'A fost o exprimare nefericită...' Ministrul Tineretului dă vina pe EMOŢII

Tatăl 'TRICOAIELOR' vine cu scuze după gafa penibilă: 'A fost o exprimare nefericită...' Ministrul Tineretului dă vina pe EMOŢII

Un articol de: B1.ro - 04 Aug 2018, 15:16
Tatăl 'TRICOAIELOR' vine cu scuze după gafa penibilă: 'A fost o exprimare nefericită...' Ministrul Tineretului dă vina pe EMOŢII Eveniment

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, cel care a folosit cuvântul ”tricoaie” în loc de "tricouri" într-o conferinţă de presă a venit cu explicaţii după incidentul care l-a adus în atenţia presei.

El a spus, sâmbătă, că a fost „o exprimare nefericită”, pe care nici măcar el nu a observat-o, precizând că termenul "tricoaie" nu face parte din vocabularul lui.

"A fost o exprimare nefericită. Cred ca mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu am observat această greşeală, să spunem aşa. Am vorbit şi cu reprezentanţii presei din Oradea, trebuie să ne bazăm pe evenimentele sportive. La Oradea este Campionatul European de Şah, aici (la Târgu-Jiu -n.r.) trebuie să ne bazăm pe Campionatul Naţional de Baschet. Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii aşa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitaţi şi pe înregistrare, am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi, îmi cer scuze public faţă de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”, a spus Butuza la Târgu-Jiu, potrivit Mediafax.

Acesta speră că nu va rămâne cunoscut din cauza folosirii incorecte a unui cuvânt. Buzura a precizat că, deşi se îmbracă în cămaşă, de obicei, de această dată a folosit un tricou.
„Tot timpul port cămaşă. Acum am venit special în tricou, că am ştiut că o să sară presa pe mine. (...) Sper să nu rămână în istoria sportului românesc această greşeală sau eroare gramaticală", a mai spus Butuza.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a spus că a avut discuţii cu Cosmin Butuza şi crede că de vină au fost emoţiile.
"Eu v-aş ruga să lăsăm la o parte această exprimare nefericită şi să discutăm despre turneul la care am venit. (…) Sunt discuţii pe care le-am avut, sunt discuţii private şi nu aş vrea să menţionez. A fost cel mai probabil o exprimare nefericită. Ştiţi foarte bine ceea ce a vrut să spună, a fost doar o expresie nefericită, nu a fost nicio intenţie de a stâlci un cuvânt, probabil că emoţiile uneori îţi joacă feste", a spus Ioana Brad.

Cosmin Butuza a folosit, într-o conferinţă de presă ţinută la Federaţia de Şah, cuvântul ”tricoaie” în loc de "tricouri", precizarea fiind făcută în contextul Centenarului (Detalii AICI).
 

Citeşte mai multe despre:   Cosmin Butuza,   Ioana Bran