Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Costică Argint: Voi da statul în judecată. Nu mi s-au respectat drepturile

Costică Argint: Voi da statul în judecată. Nu mi s-au respectat drepturile

Un articol de: - 10 Mar 2011, 17:27
Costică Argint: Voi da statul în judecată. Nu mi s-au respectat drepturile Foto: monitoruldevrancea.ro Eveniment

Costică Argint a declarat, joi, că va da statul în judecată fiindca nu i s-a respectat dreptul la apărare. Acesta a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri fiind eliberat condiţionat, marţi, din Penintenciarul Focşani.

Argint a precizat că dacă va primi daunele solicitate, va dona banii unei case de copii.

"Voi acţiona în judecata statul român. S-au ignorat în totalitate drepturile prevăzute de Constituţia României în care fiecare persoană are dreptul la apărare pentru că nu am fost citat în mod corect acolo unde aveam rezidenţa şi nu am putut să mă apăr. Aşa am ajuns să am o pedeapsă de trei ani şi şase luni", a declarat acesta.

Costică Argint a ţinut să nege varianta conform căreia ar fi fugit din ţară precizând că a trecut frontiera în mod legal neavând la data respectivă nicio restricţie în acest sens.

“Nu aveam nicio restricţie şi am plecat în locul unde eu locuiam, pentru că sunt cetăţean român stabilit în străinatate din 1988. Am părăsit ţara atunci pentru că am fost subiectul unor abuzuri comuniste care au continuat după ‘90 când am revenit în ţară”, a afirmat Argint.

Costică Argint a fost arestat în decembrie 2009 în Italia la Tivoli şi a fost extrădat în România în octombrie 2010 pentru a îşi ispăşi pedeapsa.

Costică Argint dă statul în judecată

Citeşte mai multe despre:   judecata,   statul roman,   Italia