Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cota de pescuit la calcan a României crește la 75 tone/an: Decizia luată la Sesiunea Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană și Marea Neagră

Cota de pescuit la calcan a României crește la 75 tone/an: Decizia luată la Sesiunea Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană și Marea Neagră

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Noi 2019, 10:41
Foto: pixabay.com Eveniment

Cota de pescuit la calcan a României va crește la 75 de tone/an. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a 43-a Sesiune Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană și Marea Neagră (GFCM), unde a fost prezentă și o delegație a țării noastre, conduă de Nicoale Dimulescu, președintele Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură. 

”Un aspect important de interes direct pentru Romania în această sesiune a fost stabilirea cotelor de pescuit pentru calcan la Marea Neagră pentru perioada 2020-2022. După propunerile înaintate de Grupul de lucru pentru evaluarea stocurilor la Marea Neagră al GFCM, din septembrie 2019 de la Trabzon, Turcia și, ca urmare a negocierilor prelungite, s-a convenit ca pentru UE să se atribuie o cotă anuală de 150 tone calcan pentru anii 2020, 2021 și 2022, din care 75 tone/an revin României și 75 tone/an Bulgariei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii. 

În anul 2017 cota de calcan a României era de 43 de tone/an. Ulterior, în anii 2018 și 2019, aceasta a crescut la 57 de tone anual.

”Lucrãrile celei de-a 43-a sesiuni anuale a GFCM s-au terminat vineri, 8 noiembrie 2019, cu aprobarea raportului sesiunii, care cuprinde și aprobarea cotelor la calcan pentru urmãtorii 3 ani”, se mai arată în comunicatul citat. 

Citeşte mai multe despre:   ministerul agriculturii
 
Loading...