Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19: 630 de școli și grădinițe au trecut în scenariul roșu în ultimele 24 de ore

COVID-19: 630 de școli și grădinițe au trecut în scenariul roșu în ultimele 24 de ore

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 16:04
COVID-19: 630 de școli și grădinițe au trecut în scenariul roșu în ultimele 24 de ore Foto: Pixabay Eveniment

Numărul unităților de învățământ care intră îns cenariul roșu a crescut accelerat în ultimele 24 de ore. Astfel, în total, 630 de școli și de grădinițe au trecut de luni și până mați în scenariul roșu.

De la 1.259 de școli câte erau luni în scenraiul roșu, marți sunt 1.889, potrivit ultimului buletin de presă al Ministerului Educației.

Dintre cele 630 unități de învățământ, 604 (stat+privat) sunt din București, care se află în a treia zi consecutivă în care a depășit pragul indicelui de infectare de 3.

Prin urmare, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

– 10.736 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.031 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 1.889 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

 Dintre cele 1.889 de unități aflate în această situație, 284 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce